Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. Új Arona, Leon CUPRA R és Amazon Alexa: a SEAT főszereplői a 2017-es Frankfurti Autószalonon
2017.10.02.
Újdonság a SEAT-ról

Új Arona, Leon CUPRA R és Amazon Alexa: a SEAT főszereplői a 2017-es Frankfurti Autószalonon

A SEAT a 2017-es Frankfurti Autószalon hivatalos nyitónapjának előestéjén tartott rendezvényén mutatta be legújabb fejlesztéseit. A Volkswagen Csoport estéjének SEAT színekben bemutatkozó főszereplői az új Arona, a Leon CUPRA R és Amazon Alexa, az innovatív hangvezérléses digitális szolgáltatás voltak. A Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke, Matthias Müller házigazdaként mutatta be a legújabb modelleket a sajtó képviselőinek, akik betekintést nyerhettek a Volkswagen Csoport izgalmas újdonságainak világába.

Az új Arona

Az új SEAT Arona

Miután júniusban 250 nemzetközi újságíró előtt színre lépett Barcelonában az új SEAT Arona, a nagyközönség előtt is bemutatkozott a SEAT új modellje a Frankfurti Autószalonon. A bemutatóval párhuzamosan vált nyilvánossá az új Arona induló ára illetve ezzel együtt indult a modell értékesítése is.

Az Arona a SEAT harmadik modellje az új Leon és az Ibiza után, amely 2017-ben mutatkozik be a nagyközönségnek, és egyben egy újabb lépés a SEAT eddigi legnagyobb modell offenzívája során. Ennek részeként érkezik 2018-ban a spanyol márka nagyméretű SUV modellje is. Az Arona a második autó a spanyol gyártó kínálatában, amely az MQB A0 platformot használja, egyben a SEAT első képviselője a kompakt crossover szegmensben, amely az egyre gyarapodó SUV kínálatban az Ateca alatt foglal helyet. A kizárólag Martorellben készülő új SEAT Arona nem mindennapi magasságával és szélességével, a személyre szabhatóság számtalan lehetőségével illetve az összekapcsolhatóság és biztonság terén kínált legkorszerűbb megoldásaival hódít.

Elegancia, tágas térérzet, praktikus és kényelmes megoldások a hétköznapokra, kaland, megbízhatóság, sportosság és hatékonyság a hétvégékre - ezt kínálja az új SEAT Arona. Az új modell azonban amellett, hogy vonzó, egyedi megjelenésével az izgalmat kereső vezetőket célozza meg, továbbra is rendelkezik a spanyol márkára jellemző dinamizmussal, precizitással és sportossággal.

Új digitális műszeregység

Az új Digital Cockpit digitális műszeregység elsőként az Arona, Leon ST CUPRA, Ibiza és Ateca modellekben mutatkozik be. A spanyol márka a Digital Cockpit digitális műszeregységet 2018. elejétől alkalmazza a Leon és az Ateca modellekben, később pedig helyet kap az Ibiza és Arona modellekben is. Az új Digital Cockpit nem csupán modernebb és sokoldalúbb megjelenést, de lényegesen jobb funkcionalitást is biztosít a műszeregységnek. A rendszer a vezetők különböző igényeinek megfelelően konfigurálható, a teljes műszeregység pedig kiemelkedő felbontással rendelkezik. A Digital Cockpit alkalmazása nem csupán arról szól, hogy fejlődött a dizájn vagy az infotainment rendszer, használata tevőlegesen hozzájárul a vezetési élmény fokozásához, pozitívan befolyásolva a kényelem és a biztonság kérdését. Ez az újdonság technológiai szempontból egy újabb fontos lépés a SEAT számára, amely összhangban van a vállalat digitalizációs stratégiájával.

A Leon CUPRA R

A SEAT történetének legerősebb utcai autója 799 darabbal egyben a márka legexkluzívabb autója is. Az új SEAT Leon CUPRA R kéziváltóval (310 LE teljesítménnyel) és kettős tengelykapcsolós (DSG) váltóval (300 LE teljesítménnyel) is elérhető, hat sebességfokozattal és elsőkerék-hajtással. Érdemes kiemelni a karosszéria számos részletét, mint például az exkluzív karbonszálas elemeket az első és a hátsó lökhárítón, a küszöbidomokon és az első diffúzoron. A visszapillantó tükrök háza és a könnyűfém felnik egyes részei mellett rézszínű megjelenést kaptak a kerékjáratok és az erőteljes légbeömlőkkel megformált orr részek bizonyos elemei is. A SEAT Leon CUPRA R a 2017-es év végétől érhető el és 799 szerencsés tulajdonos élvezheti majd a karbonszálas és rézszínű elemekkel díszített belső tér kényelmét valamint az alcantara borítású kormánykereket és váltógombot. A különleges modell három színben választható, a Midnight fekete és a Pireneus szürke szín mellett elérhető az exkluzív Matt szürke árnyalatban is.

A futómű-szabályozás módosítása mellett érdemes megemlíteni a Brembo fékeket és az új kipufogó-rendszert is. A SEAT Leon CUPRA R színre lépésével egy egyedi és megismételhetetlen modell született, amely a márka 799, igazán igényes autóra vágyó ügyfelét várja.

Amazon Alexa, hangvezérlés személyesen az Ön szolgálatában

Az európai autógyártók közül először a SEAT márkának lesznek olyan járművei, amelyekben rendelkezésre áll az ismert online amerikai vállalat által kifejlesztett, interaktív hangszolgáltatást nyújtó Amazon Alexa. A szolgáltatás először az év végén jelenik meg a Leon és Ateca modellekben, a következő évben pedig az Ibiza, az Arona illetve az új nagyméretű SUV modellekkel bővül a kör.

A piacon hangvezérelt szolgáltatásaival 2014-ben megjelenő Amazon Alexa a SEAT modellekkel együttműködve a legkorszerűbb összekapcsolhatósági szolgáltatásokat kínálja a vezetőknek. Ez a nyílt platformnak és a több, mint 150 partnernek köszönhetően közel 20 000 folyamatosan gyarapodó és fejlődő „képességet” jelent.

A vezető hangja által vezérelt Amazon Alexa segít a személyes programok intézésében, dalokat keres, felkutatja az érdeklődésünknek megfelelő helyeket, lehetővé teszi az online hírek valós idejű meghallgatását vagy megtalálja a legközelebbi autókereskedést, mindezt szigorú titoktartási protokollt követve. Az első integrációs fázisban Amazon Alexa angol illetve német nyelven lesz elérhető.

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.