Újdonság a SEAT-ról
2017.11.03.

SEAT Leon CUPRA: a Superbike VB biztonsági autói

A Superbike VB-n 13 futamot rendeznek, hét gyártó vesz részt a versenysorozaton, egy futamban 28 motorversenyző van a pályán, és két biztonsági autó ügyel a verseny biztonságára. A Superbike biztonsági autóit vezető CristianSiso és Nicola Cursi a motorport lelkes hívei, profi vezetők, akik az utóbbi négy évben együtt dolgoztak.  A két SEAT Leon CUPRA  biztonsági autó minden versenyen elsőként van  a pályán, ők felelősek a pálya burkolatának ellenőrzéséért, hogy a versenyen optimális állapotban legyen.
 SEAT SafetyCar

Másodpercek kérdése


A biztonsági autóként szolgáló SEAT Leon CUPRA olyan sorozatban gyártott gépkocsi, amely kevesebb, mint 5 másodperc alatt képes 0-ról 100 km/h-ra gyorsulni. „A motorkerékpárok nagyon gyorsak, így nekünk is olyan autókra van szükségünk, amelyek erősek és jó a gyorsulásuk.” - magyarázza Siso, hiszen a pályán elérhetik a 250 km/h sebességet is.

Versenyenként  mintegy 600 kilométert tesznek meg


Feladatuk a pálya alkalmasságának ellenőrzése, az időmérő- és a bemelegítő körök megtétele. A két biztonsági autó által egy futamon megtett távolság akár a 600 kilométert is elérheti "Már amennyiben nem hívnak be bennünket a pályára verseny közben, amire sajnos az idei szezonban még nem volt példa.”- teszi hozzá CristianSiso.

13 futam négy földrészen


90%-os páratartalom Thaiföldön, 45 fokos hőség Katarban, vagy eső és nedves pályaburkolat a franciaországi pályán. „A biztonsági gépkocsiknak minden időjárási feltételhez alkalmazkodniuk kell. Ez alapvető fontosságú a saját-, a motorkerékpárok- és a versenyzők  biztonságának érdekében.”- mondja Nicola Cursi, a kettes számú biztonsági autó vezetője.