Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. René Rast, a DTM-bajnoka az Audi RS 3 LMS volánja mögött
2018.04.17.
Újdonság az Audiról

René Rast, a DTM-bajnoka az Audi RS 3 LMS volánja mögött

Prominens vendégversenyzővel érkezik az Audi Sport customer racing az FIA Túraautó-világkupa (WTCR) harmadik, nürburgrini versenyhétvégéjére. René Rast, aki tavalyi bemutatkozó idényét már DTM-bajnoki címmel zárta, első ízben áll rajthoz az Audi RS 3 LMS volánja mögött. Az Audi 31 esztendős gyári pilótája így május 10. és 13. között kettős bevetésre készül, ugyanis – ott az Audi R8 LMS versenygéppel – a Nürburgring 24-órás futamán is indul.

René Rast

Versenyhétvégenként akár két vendégversenyző is izgalmasabbá teheti a „Wild Card” birtokában az FIA Túraautó-világkupa (WTCR) futamait. Míg hat Audi RS 3 LMS eleve a mezőny tagja, a harmadik, nürburgringi versenyhétvégén az Audi Sport egy további TCR-túraautója is rajthoz áll, mégpedig vendégversenyzőként René Rast irányítása alatt.

Az Eifel-vidéki körgyűrű szó szerint „hazai pálya” René Rast számára, aki az Audi R8 LMS versenygéppel rendszeresen indul az itteni 24-órás futamon. 2014-ben csapattársaival az összetett győzelmet is megszerezte és egy mind a mai napig élő versenytáv-rekordot is felállított. „René GT3-versenyautónk pilótája, de ezúttal az FIA Túraautó-világkupa (WTCR) kihívását is vállalja” – számolt be Chris Reinke, az Audi Sport customer racing vezetője. „Ezzel újabb látványossággal bővülhet az Audi Sport customer racing a 24-órás verseny köré szerveződő csúcsrendezvénye.” René Rast mindenesetre már alig várja a hétvégét: „Igazán fantasztikus, hogy most a túraautók legjobb pilótáival is megmérkőzhetek. Nagy örömmel tölt el, hogy ’hazai pályámon’ négy világbajnok és számos további bajnok ellen versenyezhetek.”

René Rast teljes pályafutását a Volkswagen-csoportnál töltötte. Az ADAC Volkswagen Polo Cup 2005-ös bajnokaként és a Seat Leon Supercopa 2006-os második helyezettjeként jól ismeri az elsőkerékhajtású versenyautókat. Később Porschéra és Audira váltott. Májusban az Audi Sport Team WRT 250 kW (340 PS) teljesítményű Audi RS 3 LMS versenygépében tűnik fel a Nürburgringen.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.