Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. Önműködő robotok a SEAT gyárban: több mint 1 600 km és 23 800 alkatrész naponta
2018.02.13.
Újdonság a SEAT-ról

Önműködő robotok a SEAT gyárban: több mint 1 600 km és 23 800 alkatrész naponta

Hajnali öt órakor kék fényének felvillanásával megkezdi munkanapját a SEAT martorelli  gyárának 125 robotja közül az egyik, mely naponta 2 800 fordulót tesz meg.

SEAT robot

Így működik a robotokkal történő gyáron belüli szállítás:

125 robot és 7 000 gyári alkalmazott:
A robotok vonalkód leolvasásával azonosítják a megfelelő alkatrészeket, majd egy érzékelő kinyitja a raktár ajtaját, és a robotok folytatják útjukat. A 125 robot  közül néhány ilyen módon kezdi a napját, rutinszerűen keresztezik egymás útvonalait, és 7 000 gyári alkalmazott munkáját segítik teljes összehangoltsággal. Az automatizált robotok motorokat, sebességváltókat, lökhárítókat és ajtók ablaküvegeket szállítják, terhelhetőségük egészen 1 500 kg-ig terjedhet.

Utazás a Holdra közlekedési lámpákkal és gyalogosokkal:
Az automatikusan vezérelt járművek (automated guided vehicles) minden évben 436 000 kilométert tesznek meg, ami több, mint a Föld és a Hold közötti távolság. Amikor a robotok előre meghatározott útvonalukat futják, 360 fokos körpanorámás "látásuknak" köszönhetően  pontosan tudják, mikor kell megállniuk egy piros lámpánál, vagy amikor egy dolgozó keresztezi az útvonalukat. A robotok "együttműködnek a gyalogosokkal”, és biztonságuk érdekében lézer jelzőfényekkel adnak riasztást.

Navigálás a „Robot Galaxy”-ban:
Az automatikusan vezérelt járművek a martorelli gyárban  40 útvonalon futnak, amelyeket a padlóba épített mágneses nyomvonalakkal alakítottak ki. Mindegyik útvonal 1 és 7 perc közötti időtartamú. Ez idő alatt a robotok az irányító nyomvonalakat követik, és a kanyarokban automatikusan csökkentik sebességüket annak érdekében, hogy nehéz teherrel se veszítsenek stabilitásukból, és képesek legyenek betartani a biztonságos követési távolságot. A jövőben ezek az irányító nyomvonalak átadják majd helyüket egy GPS alapú navigációs rendszernek.

Távirányítás:
Öt alkalmazott a vezérlőteremből irányítja - és amennyiben szükséges, távvezérléssel módosítja - az automatikusan vezérelt járművek útvonal beállításait. A központi szerver információkat gyűjt a robotokra telepített programokból, és pontos helyüket egy számkijelzőn vetítik ki a vezérlő teremben  lévő képernyőkön. A zöld fény a robotok teljes erővel történő működését jelzi, és ez a fény borostyán színűre vált egy akadály miatti megálláskor, vagy az akkumulátorok feltöltésekor. A rendszer érzékeli a lehetséges műszaki problémákat is, és képes azokat azonnal megoldani.

Intelligencia-megosztás az Industry 4-en belül:
A negyedik ipari forradalom  az alkalmazottaknak lehetővé teszi, hogy a folyamatokat a döntéshozatal optimizálása érdekében külön vezéreljék,  és így a velük együttműködő robotok a legnehezebb fizikai munkákat és a folyamatosan  ismétlődő feladatokat is el tudják végezni. A SEAT a digitalizálás  és az automatizálás ipari folyamataiban további olyan lépéseket is előirányoz, mint például a számítógépes programok és eszközök gyártásba és a logisztikába történő integrálása.

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.