Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Oliver Stefani a ŠKODA új vezető formatervezője
2017.08.16.
Újdonság a ŠKODA-ról

Oliver Stefani a ŠKODA új vezető formatervezője

›   2017. szeptember 1-től Oliver Stefani felel a ŠKODA AUTO formatervezéséért›   Bernhard Maier, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke: „Oliver Stefani jelentős kreatív potenciált képvisel, vele kívánjuk elindítani fejlesztésünk következő szakaszát”›   Christian Strube, a ŠKODA igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja: „Oliver Stefani jól illik márkánkhoz”

skoda

Mladá Boleslav/Budapest, 2017. augusztus 02. – 2017. szeptember 1-től Oliver Stefani felel a ŠKODA AUTO formatervezéséért. Az 53 esztendős szakember legutóbb a Volkswagen márka külső dizájnjának vezetőjeként tevékenykedett. Oliver Stefani Braunschweigben és Pasadenában (Kalifornia) tanult formatervezést, s az elmúlt tíz évből a Volkswagen számos sorozatgyártású, illetve koncepciómodellje viseli keze munkáját.

 

„A ŠKODA formavilága jelentős fejlődésen ment át az elmúlt évek során. Új, kifejező formai nyelvezetünk legutóbb SUV-modelljeinken jelent meg” – emelte ki Bernhard Maier, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának elnöke. „Most Oliver Stefani személyével kívánjuk elindítani fejlesztésünk következő szakaszát, aki érzelmekben még gazdagabb stílusban tervezheti meg autóinkat, immár az autógyártás digitalizációja és az elektromos hajtások korszakába vezetve őket. Oliver Stefani jelentős kreatív potenciált képvisel, örömmel várom a közös munkát” – hangsúlyozta Bernhard Maier.

 

Oliver Stefani emellett Christian Strube, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja szerint is ideális választás: „Meggyőződésem, hogy Oliver Stefani következetesen továbbfejleszti és új szintre emeli a ŠKODA formai nyelvezetét. Szakértelmének köszönhetően minden bizonnyal a ŠKODA ügyfeleinek megelégedésére szolgál a jövő modelljeivel. Személye kiválóan illik a ŠKODA márkához” – jelentette ki Christian Strube.

 

Oliver Stefani jó néhány alkalommal igazolta már képességeit pályafutása során. 2002-ben érkezett a Volkswagenhez, s az elmúlt tíz évből a márka számos sorozatgyártású, illetve koncepciómodellje viseli keze munkáját. Egyaránt döntő szerepet játszott az up!, a Polo, a Jetta, a Tiguan, a jelenlegi Golf és az ID showmodell-család kifejlesztésében.

A ŠKODA új vezető formatervezője Braunschweigben és Pasadenában (Kalifornia) tanult formatervezést. Három évig dolgozott a sitgesi (Spanyolország) Design Center Europe munkatársaként. Szaktudása kiválóan illeszkedik az ötletes „Simply Clever” megoldások és a kifejező kristályhatású formai nyelvezet jellemezte ŠKODA márkához.


ŠKODA AUTO

› az egyik legnagyobb múltú autógyártó a világon. A céget 1895-ben alapították – az automobil születésének hőskorában. A vállalat főhadiszállása a mai napig Mladá Boleslav városában maradt.

› modellkínálatában jelenleg a következő típusok szerepelnek: CITIGO, FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ és SUPERB.

› 2016-ban több mint 1 millió járművet szállított le vásárlóinak világszerte.

› 1991 óta a Volkswagen-csoport tagja. A Volkswagen-csoport az egyik legsikeresebb autógyártó a világon. A ŠKODA a csoport kötelékében függetlenül fejleszt és gyárt járműveket, valamint alkatrészeket, motorokat és váltókat.

› három telephelyen működik Csehországban, gyárt Kínában, Oroszországban, Szlovákiában, Algériában és Indiában főként a csoporton belüli partnerség keretében, továbbá Ukrajnában és Kazahsztánban helyi partnerekkel együttműködve.

› több, mint 30 ezer dolgozót alkalmaz világszerte, és száznál is több piacon működik aktívan.

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.