Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. MladáBoleslavban is megkezdődött a ŠKODA KAROQ gyártása
2018.01.17.
Újdonság a ŠKODA-ról

MladáBoleslavban is megkezdődött a ŠKODA KAROQ gyártása

Az új év kezdetével MladáBoleslavban is beindította a ŠKODA AUTO az új ŠKODA KAROQ gyártását, Kvasiny után így már a második csehországi helyszínen is készülhet a márka kompakt SUV-modellje. A ŠKODA ezzel már négy modelljét is gyártja MladáBoleslavban, ugyanis a FABIA, a RAPID és az OCTAVIA sorozat tagjai is itt gördülnek le a szerelőszalagról. Naponta akár 320 ŠKODA KAROQ is készülhet ebben az üzemben.

Karoq

„A SUV-modelljeink iránti intenzív kereslet jó mutatja, hogy a ŠKODA KAROQ és ŠKODA KODIAQ révén a megfelelő időben a megfelelő járművekkel jelentünk meg a piacon” – hangsúlyozta Michael Oeljeklaus, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja. „Büszkeséggel tölt el minket, hogy Kvasiny mellett egy újabb csehországi termelési helyszínen, MladáBoleslavban is beindíthatjuk a ŠKODA KAROQ gyártását” – folytatta Michael Oeljeklaus.

Az első MladáBoleslav-i ŠKODA KAROQ néhány napja gördült le a szerelőszalagról, míg Kvasinyban már 2017 július vége óta zajlik az új kompakt SUV-modell gyártása. A KAROQ 2017 októberi piaci bevezetésével a nagy hagyományokra visszatekintő cseh márka intenzíven folytatja a KODIAK sorozattal indított SUV-offenzívát. A székhelyén működő gyárában a KAROQ mellett FABIA és FABIA COMBI, RAPID és RAPID SPACEBACK, illetve OCTAVIA és OCTAVIA COMBI modelljeit készíti a ŠKODA, ezzel immár összesen négy modellsorozatának tagjai gördülhetnek itt le a szerelőszalagról.

2017 folyamán összesen mintegy 547 ezer ŠKODA gépkocsi hagyta el az itteni gyárcsarnokokat. A KAROQ gyártása kapcsán a vállalat 16,6 millió eurót invesztált a székhelyén működő üzemébe.

Az új kompakt SUV-modell a márkára jellemző, érzelmekben gazdag és dinamikus formavilágot kiemelkedő térkínálattal, új vezetői segédrendszerekkel és erőteljes, egyben különösen gazdaságos motorokkal ötvözi. Első ízben állhat ŠKODA modellben rendelkezésre egyéni igények szerint programozható, digitális műszeregység, s a KAROQ e személyre szabható technikája az infotainment-rendszerrel is együttműködhet. A bennülők számára egyaránt elérhető LTE-modulnak és WLAN-hotspotnak köszönhetően a ŠKODA KAROQ utasai akár folyamatos internetkapcsolatot is élvezhetnek.

„Stratégia 2025” programja keretében a márka az elkövetkező években is következetesen folytatja modellpalettája bővítését, amely során SUV-modelljei kínálatának bővítése áll a középpontban. A KAROQ MladáBoleslavban is beindított gyártása a következő mérföldkő ezen az úton, a KAROQ ugyanis az egyetlen ŠKODA modell, amely mindjárt két csehországi termelési helyszínen is készül.

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.