Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Megszerezte a szén-dioxid-semleges autógyártás minősítését az Audi Brussels
2018.03.14.
Újdonság az Audiról

Megszerezte a szén-dioxid-semleges autógyártás minősítését az Audi Brussels

A belga Vinçotte minősítő intézettől az Audi Brussels megkapta a „Szén-dioxid-semleges termelési helyszín” („CO2-neutral site”) minősítést. A létesítmény a gyártás minden folyamatát, illetve az üzem összes további szén-dioxid-kibocsátását megújuló energiákkal (nagyjából 95 százalék) vagy különböző környezetvédelmi projektekkel (mintegy 5 százalék) fedezi. Az Audi Brussels ezzel a prémiumszegmens világszerte első, minősítetten szén-dioxid-semleges nagysorozatú gyártásával büszkélkedhet.

Audi Brussels

Még az idén megkezdődik az Audi Brussels üzemében a négykarikás márka első tisztán elektromos hajtásrendszerű modelljének sorozatgyártása, amely mindennapos használatra is kiválóan alkalmas hatótávjával és innovatív digitális technikájával egyaránt jelentős mérföldkőnek számít. Az Audi teljeskörű megközelítésből szemléli a hosszú távon fenntartható, prémiumszínvonalú mobilitás kérdését, ezért elektromos SUV-modellje előállításakor is nagy hangsúlyt fektet a természeti erőforrásokat kímélő gyártásra. Az Audi Brussels ennek megfelelően már a termelés beindításától szén-dioxid-semlegesen készíti az Audi e-tron prototípus sorozatgyártású változatát. „Első elektromos autónk egyben az első modell közvetlen vetélytársai körében, amely teljes egészében klímasemleges gyártásból származik. Igyekszünk elkerülni mindenfajta pazarlást” – hangsúlyozta Peter Kössler, az AUDI AG igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja. „Mindezeken túl következetesen dolgozunk azon, hogy a vállalatcsoport minden gyárát még inkább hosszú távon fenntarthatóvá fejlesszük. Fokozatosan kívánjuk zöld árammal ellátni üzemeinket, tavaly pedig Németországban az első vállalatként tettük teljes belföldi vasúti forgalmunkat klímasemlegessé.”

A belga termelési helyszín programja három fő pillérre épül. Az első a zöld áramra való átállás, amely itt már 2012-ben megtörtént. Emellett összesen 37 ezer négyzetméteren a régió legnagyobb napelemes rendszerét telepítették a gyárcsarnokok tetőfelületére, amivel a vállalat évente nagyjából 1500 személy egyéni fogyasztásának megfelelő mennyiség, azaz mintegy 17 ezer tonna szén-dioxid kibocsátását előzi meg. „Az Audi-konszern első kizárólag elektromosautót előállító gyárában különösen fontos a környezetkímélő gyártás” – emelte ki Patrick Danau, az Audi Brussels igazgatósági szóvivője. „Egyfajta társadalmi kötelezettségként értékeljük, amely minden fél számára előnyös.”

A második pillért a létesítmény megújuló forrásokból származó hőenergia-ellátása jelenti, ami az irodák fűtésére is kiterjed. A gyár igazolt biogáztartalommal (Biogas Certificate) fedezi e hőigényét. Az Audi Brussels összesen akár 40 ezer tonna szén-dioxidot takarít meg éves szinten a megújuló energiaforrások segítségével, az első és a második pillérrel energiaigénye 95 százalékát szén-dioxid-mentes energiahordozókkal fedezve.

A megújuló energiaforrásokkal egyelőre nem megelőzhető további emisszióit – a harmadik pillérként – úgynevezett Carbon-Credit projektjeivel egyenlíti ki az Audi Brussels. Ezek közé tartozik például a céges autók szén-dioxid-kibocsátása is. „2014-ben az első prémiumgyártóként határoztuk meg, illetve minősíttettük szén-dioxid-lábnyomunkat. Azóta folyamatosan ennek csökkentésén dolgozunk” – mutatott rá Rüdiger Recknagel, az AUDI AG környezetvédelmi vezetője. „Ennek jegyében minden gyárunkban olyan új technológiákat vezetünk be, amelyek mérséklik vízfogyasztásunkat, megelőzik a légszennyezést és javítják az újrahasznosítást.”

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.