Újdonság az Audiról
2018.03.13.

Marianne Heißt az AUDI AG felügyelőbizottsági tagságára jelölték

Várhatóan Marianne Heiß vezető menedzser erősíti a jövőben az AUDI AG felügyelőbizottságának testületét, a vonatkozó javaslatot Ingolstadtban, a részvényesek május 9-i közgyűlésén terjesztik elő. Marianne Heiß Senator h.c. Helmut Aurenz utódjaként érkezik, aki 1993 óta a grémium tagja.
Marianne Heiß

Az osztrák születésű Marianne Heiß 1996 óta tölt be különböző vezető pozíciókat a BBDO-csoportban, 2013. június 1. óta pedig a BBDO Group Germany igazgatótanácsának a pénzügy területéért felelős tagja (CFO). Tanulmányait a Wiener Neustadt-i Gazdasági Főiskolán a vállalati számvitel, a belső audit, illetve a menedzsment-, személyügyi és szervezeti tanácsadás szakterületein folytatta, s nem utolsósorban könyvszerzőként teszi még változatosabbá a vállalat vezetőségét.

Matthias Müller, az Audi felügyelőbizottságának és a Volkswagen igazgatótanácsának elnöke felügyelőbizottsági kolléganői és kollégái nevében is köszöntötte a 45 esztendős Heiß felterjesztését. „Nagy örömmel tölt el minket, hogy Marianne Heiß személyében ilyen kiválóan képzett szakértő csatlakozhat az Audi felügyelőbizottságához. E kihívásokkal teli időkben ideális jelölt számunkra, aki hatékonyan segítheti elő a vállalat stratégiai átalakulását.” Matthias Müller egyben köszönetét fejezte ki Helmut Aurenz felé a vállalatért végzett sokévi munkájáért: „Senator Aurenz tevékenyen alakította az AUDI AG útját az elmúlt mintegy 25 év során és nagyban hozzájárult a vállalat sikeres fejlődéséhez”.

Az AUDI a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 12 ország összesen 16 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

 A 2016-os év során az AUDI AG 59,3 milliárd euró forgalom mellett 3,1 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 88 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszú távon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.