Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Magyarországon California Balaton Edition néven indul a jubiláló lakóautó forgalmazása
2018.07.11.
Újdonság a Volkswagen Haszonjárművekről

Magyarországon California Balaton Edition néven indul a jubiláló lakóautó forgalmazása

Kategóriájának legsikeresebb lakóautója.Új gyártási rekord várható a 2018-as évben. Dr. Eckhard Scholz: „Mi sem írhattunk volna ennél szebb sikertörténetet!”.

California Balaton Edition lakóautó

Lenyűgöző, élmény vezetni és a szabadságot kínálja négy keréken: ez a California a Volkswagen Haszonjárművektől. Kategóriájának legsikeresebb lakóautója újabb mérföldkőhöz érkezett. A Hannover Limmer körzetében található üzemben ugyanis elkészült a 100 000. California lakóautó és a „négy keréken guruló szabadság álma” várhatóan egy újabb gyártási rekordhoz segíti a Volkswagen Haszonjárművek márkát az idei évben. Csak a tavalyi évben a márka rekordmennyiségű, 15 155 darab California lakóautót gyártott, amely 18 százalékos bővülés a korábbi évhez képest. Hazánkban pedig egy különleges kiadásban, California Balaton Edition néven kerül forgalomba először ez a modell.

A mérföldkőnek számító 100 000. California modell, amely elhagyta a hannoveri gyárat egy 150 kW teljesítményű 2.0 TSI erőforrással szerelt California „Ocean” modell volt, amelyet hétsebességes, kettős tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) és 4MOTION összkerékhajtással szereltek. A cukorfehér/csillagfénykék metál színű bicolor karosszériát kék színű felhajtható vászontető, kerékpártartó, navigációs rendszer, konyhai tartozékok, fahatású padló és sok egyéb extra teszi teljessé.

Dr. Eckhard Scholz, a Volkswagen Haszonjárművek márka igazgatótanácsának elnöke az ünnepélyes eseményen kiemelte: „Mi sem írhattuk volna vagy folytathattuk volna ennek a legendának a sikertörténetét szebben. Hiszen a 100 000 legyártott California azt jelenti, hogy 100 000 ügyfelünk válthatja valóra a függetlenséggel, az utazással és az élményekkel kapcsolatos álmait. A California egy ikon a lakóautók és a szabadidős járművek között, kategóriájának legnépszerűbb és legkeresettebb mobil otthona.”

A California sikertörténete 30 évvel ezelőtt indult, fejlesztése a Westfalia modellel együtt történt. Alapját a Transporter harmadik generációja adta és kezdetben Rheda-Wiedenbrückben készült. 2004. óta a California modellt kizárólag Hannover Limmer körzetében található üzemében fejleszti és gyártja a Volkswagen Haszonjárművek. A California gyártási területe közel 13 000 négyzetmétert ölel fel.

 

Különlegesség a magyar piacra: California Balaton Edition

 

A Volkswagen T6 California Balaton Edition akciós felszereltségével és árazásával kifejezetten a magyar ügyfeleknek készült, így a 30 éves ikon, a California már hazánkban is elérhető. A Balaton Edition hét személyes, teljes értékű lakóautó, ami a hétköznapokban is úgy használható, mint egy luxus egyterű, például egy Multivan.

A Balaton Edition a California Beach alapmodellre épül, amely a korábbi 4 helyett már 7 üléses kivitellel rendelkezik, ezek 3 sorban helyezkednek el, az első két sor ülései forgathatók. A Beach felszereltségben található kempingasztal, kempingszékek és a 2 fő részére szállást biztosító Camper tető mellett a Balaton Edition tulajdonosai elősátrat, impozáns szövetkárpitot, Multivan-műszerfalat, parkolóradart is kapnak. A modell büszke lehet elődeire, amelyek a hatvanas-hetvenes évek hippimozgalmának ikonjává váltak. Az ősök előtti tisztelgés, hogy a California Balaton Edition „Woodstock” elnevezésű 17 collos könnyűfém kerekeken szolgálja tulajdonosait.

 

A Volkswagen California Balaton Edition Magyarországon június közepétől 17.997.550 forintért kapható.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.