Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Komoly felzárkózás: másodszor dobogós az EKS Audi Sport az idei WRX szezonban
2018.07.11.
Újdonság az Audiról

Komoly felzárkózás: másodszor dobogós az EKS Audi Sport az idei WRX szezonban

Második helyen végzett Ekström és az EKS Audi Sport a WRX norvégiai fordulóján. A helyiek kedvence, Andreas Bakkerud hazai pályán szerzett hatodik helyet.

EKS Audi Sport

Ismét dobogós helyen zárt az EKS Audi Sport a FIA Rallycross Világbajnokság (FIA World Rallycross Championship – World RX) sorozatában. A szezon ötödik fordulóján Norvégiába látogatott a sorozat, ahol Mattias Ekström az 580 lóerős Audi S1 EKS RX quattro volánja mögött idei első dobogós eredményének, egy második helynek örülhetett. Két héttel korábban csapattársa, Andreas Bakkerud másodikként zárt Silverstoneban (Nagy-Britannia), az EKS csapat újonca pedig hazai pályán, Norvégiában jutott döntőbe és szerezte meg a hatodik helyet.

 

A 24 000 lelkes néző előtt zajlott verseny teljesítésével az EKS Audi Sport csapat két Audi pilótája változatos hétvégén van túl. A szombati két kvalifikációs szakaszt követően Ekström és Bakkerud az ideiglenes sorrend negyedik és hetedik helyén álltak. A vasárnapi harmadik kvalifikációs szakasz során Ekström egy öt másodperces büntetést kapott Petter Solberg autójával való ütközése miatt. A negyedik kvalifikáció során pedig a rajthelyét sem tudta elhagyni egy defekt miatt. A nehézségek ellenére az összetett tízedik helyen álló Ekström - csapattársával, Andreas Bakkeruddal együtt – továbbjutott az elődöntőbe.

Mindkét Audi versenyző a második helyet szerezte meg saját elődöntőjében. Ennek eredményeképpen – idén már negyedszer – az EKS Audi Sport csapat mindkét pilótája bejutott a legjobb hat versenyzőt felsorakoztató döntőbe. A korábbi WRX futamokhoz hasonlóan itt Norvégiában is az Audi, a Peugeot és a Volkswagen versenyzői vívtak hatalmas csatát a legjobb helyezésekért. Mattias Ekström, aki Bakkeruddal együtt a második sorból indult, álomszerű rajtot vett, majd hat körrel később a győztes Johan Kristoffersson mögött intették le másodikként, mindössze 0,788 másodperces hátránnyal. „A vasárnap nem indult túl jól és a kvalifikáció során elvesztett pontok nagyon fájnak.” – nyilatkozta Ekström. „Az elődöntőkben és a döntőben rakétaként indultam és sikerült a második helyig felkapaszkodnom. Igazán boldogok vagyunk, hogy hazavihetjük a trófeát.”

 

„Igazán kemény volt Hellben hazai pályán versenyezni.” – mondta Andreas Bakkerud, akit rengeteg helyi szurkoló bíztatott. „Az első napon nem vettem fel a ritmust. Vasárnap már javult a helyzet, a döntőben pedig egyszerűen nem volt szerencsém: Timmy Hansen megforgott előttem és meg kellett várnom, amíg újraindítja a motorját, így hatodikként végeztem.”

 

2018 FIA Rallycross Világbajnokság, ötödik futam, Hell

1Johan Kristoffersson (Svédország) Volkswagen 3perc 54.906mp

2 Mattias Ekström (Svédország) Audi + 0.788mp

3 Petter Solberg (Norvégia) Volkswagen + 2.516mp

4 Kevin Hansen (Svédország) Peugeot + 3.665mp

5 Timmy Hansen (Svédország) Peugeot + 9.302mp

6 Andreas Bakkerud (Norvégia) Audi + 11.207mp

 

2018 FIA Rallycross Világbajnokság, pilóták versenyének állása (5 futam után, összesen 12 futam kerül megrendezésre)

1Johan Kristoffersson (Svédország) Volkswagen 135 pont

2 Sébastien Loeb (Franciaország) Peugeot 104 pont

3 Petter Solberg (Norvégia) Volkswagen 102 pont

4 Andreas Bakkerud (Norvégia) Audi 101 pont

5 Mattias Ekström (Svédország) Audi 97 pont

6 Timmy Hansen (Svédország) Peugeot 94 pont

 

2018 FIA Rallycross Világbajnokság, csapatok versenyének állása (5 futam után, összesen 12 futam kerül megrendezésre)

1 PSRX Volkswagen Sweden 237 pont

2 Team Peugeot Total 198 pont

3 EKS Audi Sport 198 pont

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.