Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Keszthelyi Vivien fantasztikus sikerekkel indította GT-s karrierjét
2018.05.10.
Újdonság az Audiról

Keszthelyi Vivien fantasztikus sikerekkel indította GT-s karrierjét

Fantasztikus sikerekkel kezdte nagy túraautós(GT) pályafutását Keszthelyi Vivien, aki Audi R8 LMS kupasorozat nyitóhétvégéjén mindkét futamát követően a dobogó harmadik fokán ünnepelhetett.

Keszthelyi Vivien a dobogón

A mindössze 17 éves pilóta - aki szintet lépve idén kezdett el versenyezni hátsókerék-meghajtású autókkal - a sportág csúcsának számító DTM első hétvégéjén belül bizonyíthatott az újonnan indított sorozatban, amely során minden helyszínen két teljes értékű időmérőt és két versenyt bonyolítanak le. Vivien már a pénteki szabadedzések során az élbolyhoz tartozott, előbb a negyedik, majd az ötödik időt autózta, ugyanakkor egyértelmű célokat nem fogalmazhatott meg, hiszen a mezőny csak ekkor ismerte meg egymást. Ebben a versenysorozatban minden résztvevőre központilag osztottak szerelőket és versenymérnököt, akik a pilóta intelmei szerint végzik el a beállításokat, ez plusz kihívást jelentett természetesen Keszthelyi Viviennek is, aki karrierje során először teljesen egyedül csinált végig egy versenyhétvégét, ezúttal még szülei is csak Budapestről szorítottak neki.

A szombati első időmérőn úgy tűnt, hogy az Audi Sport versenyző akadémiáján három éve pallérozódó magyar pilótának sikerült eltalálnia a számára megfelelő beállításokat, mivel a negyedik rajtkockát szerezte meg, négy ezreddel lemaradva a harmadiktól, s mindössze fél másodperccel a pole-tól. A nyitófutam rendkívül izgalmas volt, Vivien lengyel riválisával óriási csatát vívott, oda-vissza előzgették egymást, végül a harmadik helyen intette le a kockás zászló. A második futamot az ötödik helyről kezdte és szintén a harmadik helyre hozta be a versenyautóját. Ennek a futamnak az egyik érdekessége, hogy a szabályok szerint a versenyzők csak a használt gumikat vehették igénybe, azaz  "gumi menedzselésre" volt szüksége a pilótáknak ahhoz, hogy gyorsak tudjanak maradni, és elkerüljék az idő előtti gumikopásból adódó hirtelen lassulást, esetleges defektet.               

"Hatalmas örömmel tölt el az első versenyhétvégén elért két harmadik helyezés. A dobogón állni elképesztő, visszaigazolást jelent számomra arról, hogy a kemény munkának és kitartásnak megvan a gyümölcse, s hogy jó úton haladok a céljaim elérése felé" - mondta Keszthelyi Vivien, aki 26 pontjával a harmadik az összetett pontversenyben, a világ legfiatalabb női pilótájaként versenyez GT-kategóriában, s mostani sikerével természetesten a magyar autósport történetébe is beírta magát.

 A sorozat - amely a fiatal pilóta hosszútávú céljának, azaz a DTM-be kerülésnek az egyik fontos lépcsőfoka - két hét múlva a Lausitzringen folytatódik, majd június elején a Hungaroringre látogat, így a magyar közönség is élőben szurkolhat Viviennek.

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.