Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Jelentősen nőtt a Volkswagen Truck & Bus értékesítése 2018 első negyedévében
2018.05.07.
Újdonság a Volkswagen Haszonjárművekről

Jelentősen nőtt a Volkswagen Truck & Bus értékesítése 2018 első negyedévében

A Volkswagen Truck & Bus  2018 első három hónapjában jelentősen növelni tudta haszonjárműveinek eladásait.¹  A Csoport értékesítési volumene elérte az 53 220 darabot, ami az előző év azonos időszakával összehasonlítva 16 %-os emelkedést jelent. A  megelőző év sikerére alapozva  az első negyedévben mindhárom márka, az MAN, a Scania és a Volkswagen Caminhões e Ônibus is hozzájárult a Csoport értékesítési sikereihez.

VW Crafter

“Vonzó termék portfoliónknak köszönhetően most tudjuk learatni a haszonjárművek iránt kulcsfontosságú piacainkon megmutatkozott erős kereslet „gyümölcseit” is. A márkáink közötti együttműködés kifizetődő és igen értékes együttműködést eredményez a  Csoporton belül.  Ez erősítette márkáink versenyképességét, és lehetővé teszi, hogy Csoportként új növekedési területeket célozzunk meg.”- mondta Andreas Renschler, a Volkswagen Truck & Bus vezérigazgatója, a Volkswagen AG  igazgató tanácsának tagja.

 

 2018:  tartós  növekedés gyakorlatilag minden  térségben

A Csoport teherautó ágazata jól teljesített 2018 első három hónapjában. A Volkswagen Truck & Bus márkái 46 700 teherautót értékesítettek, ami  a tavalyi mennyiséggel összevetve éves alapon 11%-os növekedésnek felel meg. Az EU28+2 (EU tagországok+ Norvégia és Svájc) országban értékesített  27 260 teherautóval a Csoport megközelítőleg 3%-kal növelte forgalmát. A teherautó kategóriában elért 31,1%-os piaci részesedésével a Volkswagen Truck & Bus továbbra is vezető pozícióban van  az EU28+2 országokban . Az Oroszországban értékesített gépjárművek mennyisége jelentősen, megközelítőleg 60 %-kal nőtt, és elérte a 2 200 egységet. Ez az orosz gazdaság talpra állásának köszönhető, illetve a gépjárművek lecserélésével növekvő kereslettel is magyarázható. Az eladások Dél-Amerikában  elérték a 9 490  egységet, ami a 2017-es év első negyedévével összehasonlítva megközelítőleg 60 %-os növekedés jelent. Ez részben az ottani gazdaság talpra állásának köszönhető, de elsősorban a Csoport erős pozíciójának következménye, mellyel piacvezető szerepet játszik a brazil teherautó üzletágban, ahol részesedése 42,1 %.  

 

 

¹A Power Engineering üzletág jogilag a Volkswagen Truck & Bus GmbH  része, de azt nem számítják bele a haszonjármű operációkba.

 

 

 

 

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.