Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Irányítási struktúrájának nagymértékű átalakításáról döntött a Volkswagen csoport
2018.04.13.
Újdonság a Volkswagenről

Irányítási struktúrájának nagymértékű átalakításáról döntött a Volkswagen csoport

A csoport irányítási struktúrájának nagymértékű átalakításáról döntött a Volkswagen AG  Igazgató Tanácsa és a Felügyelő Bizottsága. A Volkswagen így következetesen folytatja üzleti tevékenységének átalakítását, és megteremti a Csoport még hatékonyabb irányítási struktúráját. Mindezek összhangban állnak a Vállalatnál és az egész autóiparban végbemenő igen dinamikus változásokkal.

Dr. Herbert Diess (balra) és Matthias Müller (jobbra)

Az új struktúra fenntartható megvalósítása érdekében számos változásra kerül sor az Igazgató Tanácsban. Matthias Müller közös megegyezéssel, és azonnali hatállyal távozik az Igazgató Tanács elnöki posztjáról. Utódaként csütörtöki ülésén a Felügyelő Bizottság Dr. Herbert Diess-t nevezte ki.

A Felügyelő Bizottság elnöke, Hans Dieter Pötsch egyértelmű köszönetet mondott Matthias Müller elkötelezettségéért: „Matthias Müller kiemelkedő munkát végzett a Volkswagen-csoportnál. Az Igazgató Tanács elnöki posztját 2015 őszétől töltötte be, amikor a Vállalat történelmének legnagyobb kihívásaival kellett szembenéznie. Matthias Müller nemcsak biztonságosan átvezette a Volkswagent ezen időszakon, hanem  csapatával együtt alapvetően megváltoztatta a Csoport stratégiáját és a kulturális változásokat is,  és nagy személyes odaadással biztosította, hogy  a Volkswagen-csoport nem  csupán állva maradt, hanem most sokkal erősebbé vált, mint amilyen ezt megelőzően bármikor volt. Mindezért megérdemli az egész Vállalat köszönetét.”

A Volumen, Prémium, Super Prémium  nevű márkacsoportok bevezetése,  valamint  a   Truck & Bus csoportnak a tőkepiaci készenlétre tervezett előkészítése megteremti az alapot a Csoport decentralizáltabb irányítására. Az Igazgató Tanácsnak a márkacsoportokért felelős elnökei további feladatokat kapnak a Csoport irányításában. Az átszervezést követően Herbert Diess lesz felelős a Csoportban a fejlesztésért és kutatásért, Rupert Stadler az értékesítésért, és Oliver Blume a gyártásért.

A Csoporton belül további funkciókat hoznak létre ugyanazon elv alapján. A gépkocsik összekapcsolhatóságának különleges jelentőségére tekintettel a Vehicle  IT autós informatikai részleget maga Herbert Diess vezeti, míg a Vállalat IT részlegét Frank Witter irányítja majd. A beszerzési és alkatrész részleget egybe olvasztják, és ilyenként fog tovább működni.

Az új struktúra karcsúsítja a Csoport vezetését, és kiaknázza az egyes működési egységekben rejlő szerves együttműködési lehetőségeket, illetve felgyorsítja a döntéshozatali folyamatot. „ A Volkswagen-csoport célja az volt és marad, hogy a vállalatot és márkáit a jövőbeni igényekhez igazítsa, és megvédje pozícióit a nemzetközi autóipar vezető vállalatai között az innovációs képesség  és a nyereségesség révén, és mindezek melett a Csoport márkáinak erejét kihasználva meghatározó szerepet töltsön be a  jövő személyes mobilitásnak megformálásában. Herbert Diess a megfelelő vezető ehhez. A Volkswagen márka átalakításával komoly eredményekkel tett tanúbizonyságot  arról  a gyorsaságról és következetességről, amelyekkel  képes volt megvalósítani  a gyökeres átalakítási folyamatokat. Ez a teljesítmény arra predesztinálja őt, hogy teljes mértékben megvalósítsa a Strategy 2025 programunkat az előttünk álló  döntő jelentőségű években.”-  mondta Hans Dieter Pötsch.

„A Volkswagen-csoport nagy potenciállal rendelkező erős márkák egységét jelenti. Matthias Müller lefektette az alapokat átalakulásunkhoz. A legfontosabb feladatom most az lesz, hogy a vezetőkkel és Csoportunk alkalmazottaival együtt következetesen folytassuk és előmozdítsuk a nyereséges, a világon vezető pozícióval rendelkező, és fenntartható mobilitást szolgáltató vállalattá történő átalakulásunkat. Az autóiparban végbemenő mélyreható változások időszakában a Volkswagen számára életbevágóan fontos, hogy nagyobb sebességre kapcsoljon, és egyértelműen letegye névjegyét az e-mobilitás, a gépkocsik és a szállítás digitalizálása, valamint  az új mobilitási szolgáltatások területén”- mondta Herbert Diess.

Csütörtöki ülésen a Felügyelő Bizottság  döntött a Csoport Igazgató Tanácsába történt két új kinevezésről is. Dr. Oliver Blume, a Porsche Igazgató Tanácsának elnöke a jövőben tagja lesz a Volkswagen-csoport legfelsőbb szintű irányító testületének.

Mindemellett Gunnar Kiliant, aki eddig a Volkswagen-csoport munkástanácsának főtitkáraként tevékenykedett, kinevezték a Csoport Igazgató Tanácsának emberi erőforrásokért felelős tagjává. Ezt a posztot Dr. Karlheinz Blessingtől veszi át, aki e munkakörben 2016 eleje óta szolgált. Dr Karlheinz  Blessing közös megegyezéssel távozik az Igazgató Tanácsból, de konzultánsi minőségében továbbra is a Vállalat rendelkezésére áll hatályos munkaszerződésének  érvényességi idejéig. Hans Dieter Pötsch köszönetet  mondott Dr. Blessing szolgálataiért: „ Dr Blessing  az elmúlt években eredményesen járult hozzá  a csoport átalakításához. Nagy odaadással tevékenykedett a Volkswagen márka átalakulása és fejlődése érdekében a  márka „Jövő Paktumá”-nak keretein belül."

Dr. Francisco Javier Garcia Sanz, a beszerzési részleg vezetője saját kérésére elhagyja a Vállalatot.  "Az elmúlt két évtized során Dr. Garcia Sanz rendkívül hatékony beszerzési részleget épített fel, és dízel munkacsoport vezetőjeként fontos szerepe volt  a dízel válság leküzdésében. A SEAT márka Felügyelő Bizottságának elnökeként  ugyancsak jelentősen hozzájárult a márka megerősítéséhez”- mondta Hans Dieter Pötsch köszönete kinyilvánításakor. Ezt a posztot ideiglenesen, jelenlegi feladatai mellett Ralf Brandstätter, az Igazgató Tanácsnak a VW márka beszerzéseiért felelős tagja veszi át.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.