Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Elektromos offenzíva: a Volkswagen a legjobb szakemberek képzésével készült a I.D. család gyártására
2018.07.11.
Újdonság a Volkswagenről

Elektromos offenzíva: a Volkswagen a legjobb szakemberek képzésével készült a I.D. család gyártására

Future Electronic Engineer Program” (FEEP) – „A jövő villamosmérnökei program” indult 100 fiatal mérnök részvételével. A résztvevőket kifejezetten a Moduláris Villanymotoros Platformmal (Modulare Elektrifizierungsbaukasten, MEB) kapcsolatos munkára készítették fel. Egyértelmű cél: 27 MEB platformon működő modell hibátlan piaci bevezetése világszerte.

Elektromos offenzíva

A Volkswagen márka tovább folytatja eddigi legszélesebb körű elektromos offenzívájának előkészítését és átfogó e-mobilitás kompetencia programjának beindítását. A „Future Electronic Engineer Program” (FEEP) – „A jövő villamosmérnökei program” keretén belül világszerte 100 fiatal mérnök és képzett dolgozó felkészítése kezdődik, akik termelési szakértőként igen színvonalas képzésen vehetnek részt. Gyártás előkészítési szakemberként olyan jövőorientált témakörökön dolgoznak majd, mint a tervezés, a kísérleti projektek, az e-mobilitás által érintett modellcsoportok, az előszéria-központ és az elektronikai fejlesztés területe. A három éves képzési program első résztvevői az I.D. család gyártásának felfutási fázisába kapcsolódhatnak be. Ez egy Moduláris Villanymotoros Platformon (MEB) alapuló, tisztán elektromos járműcsalád, amelynek új generációja a zwickaui gyártósorról indulhat majd útnak.

 

Az új képzési program ötlete a Volkswagen márka wolfsburgi kísérleti központjából indult, amely az igazgatótanács termelés és logisztika területéért felelős részlegén belül működik. A Kínában, Brazíliában, Argentínában, Egyesült Államokban és Mexikóban működő üzemek is részt vesznek a programban, amelyet a Volkswagen önkéntes kezdeményezése és a helyi egyetemek is támogatnak. Júniustól német, kínai és egyesült államokbeli fiatal szakemberek csapata kezdi meg képzését a program keretein belül.

 

Oliver Wessel, a kísérleti központ vezetője és csapata felügyeli az összes Volkswagen modell termékalkotási folyamatát és gondoskodik róla, hogy optimális ütemben induljon az adott modell sorozatgyártása. Céljuk, hogy a FEEP program révén az egyik legátfogóbb szakmai képzést kínálják az iparágon belül. „Az idén és jövőre közel 80 gyártásindítást kell felügyelnünk. A járművekben pedig minden eddiginél nagyobb szerepet kap a digitális intelligencia, így nekünk is komoly kihívásokkal kell megküzdenünk. A helyzet pedig a Moduláris Villanymotoros Platform (MEB) alkalmazásával tovább bonyolódik. Olyan gyártás előkészítési szakemberekre van szükségünk, akik az adott üzemben felmerülő igényekre tudnak helyben reagálni és munkájukkal biztosítják a gyártásindítás zavartalanságát. Célunk az optimális gyártáskezdet, amely a legmagasabb minőségi elvárásainknak is megfelel.”

 

A sikeres FEEP gyakornokoknak lehetősége lesz a Volkswagen eddigi legnagyobb elektromos offenzívájának keretében piacra kerülő új elektromos modellek születésénél segédkezni.  Thomas Ulbrich, a márka igazgatótanácsának az e-mobilitás területéért felelős tagja érzékeltette a kihívás méretét: „Három éven belül a Volkswagen négy márka 27 elektromos autójának gyártását indítja útjára a világ három különböző térségében. Egyedül a zwickaui üzemben három, a konszernhez tartozó márka modelljei készülnek majd. A jövőben a Moduláris Villanymotoros Platformmal dolgozó üzemeink világszerte igénylik azoknak a fiatal mérnököknek a munkáját, akik részletes ismeretekkel rendelkeznek az új járműszerkezetek gyártásának feltételeiről és számottevő gyakorlati tapasztalattal is bírnak.”

 

Azok a résztvevők, akik a járműinformatika vagy az adatlogisztika területén kapcsolódnak be a programba, általában gyakorlatorientált képzés után érkeznek a Volkswagenhez. Kezdetben egy alapképzés keretében vezetik be őket a Volkswagen márka wolfsburgi kísérleti központjának munkájába, ahol olyan jelenleg futó projekteken dolgozhatnak, mint amilyen az első kompakt I.D. modell. Ezt követően intenzív képzésen vesznek részt, majd az egyre sokrétűbb kihívásokat és feladatokat kínáló projektek következnek. Ezután pedig egy másik országba indulnak kiküldetésre, ahol gyártásindítással kapcsolatos feladatokat kapnak. Munkájukat itt magasan képzett mentorok és önkéntes alapon dolgozó, idősebb szakemberek támogatják majd.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.