Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. DTM Budapest: Nico Müller harmadik, Mike Rockenfeller a negyedik helyen végzett
2018.07.11.
Újdonság az Audiról

DTM Budapest: Nico Müller harmadik, Mike Rockenfeller a negyedik helyen végzett

Ez volt az Audi eddigi legsikeresebb hétvégéje a szezonban. A svájci pilóta, Nico Müller (Audi Sport Team Abt Sportsline) a futamon harmadik lett, ezzel megszerezte első dobogós helyezését a szezonban. Másnap, vasárnap a viharos, balesetekkel teli versenyben Mike Rockenfeller a negyedik helyen végzett.

DTM

A nehézkes szezonkezdés után az Audi visszanyerte igazi erejét a budapesti futamra. A pénteki szabadedzéseken Jamie Green (Audi Sport Team Rosberg) futotta a legjobb időt, a szombati esőben pedig a DTM újonc, Robin Frijnsé volt a legjobb idő. A következő kvalifikációs futamon Nico Müller a Castrol EDGE Audi RS 5 DTM volánja mögött csupán 135 ezredmásodperccel maradt le a Mercedes-Benz pilóta Paul Di Resta mögött. A balesete után visszatérő René Rast (Audi Sport Team Rosberg) a negyedik helyről indulhatott a szombati futamon.

A szombati futamon az Audi pilóták szinte mind teljesen különböző stratégiát választottak. Jamie Green egy kör után ment ki a bokszutcába, míg Mike Rockenfeller a verseny vége előtt hajtott ki. Nico Müller a verseny elején még tudta tartani második helyét, azonban a tízedik körben a bokszutca kiállása után Lucas Auer Mercedes-Benz pilóta megelőzte. Ezt követően Nico Müller már megőrizte a harmadik helyét.

 

„Ez egy jó nap volt” – értékelte a szombatot Nico Müller. „Az első dobogós futam az évben, sok értékes pont: végre beindult a szezonom! Boldog vagyok, hogy ilyen jó csapattal dolgozhatok. Fontos előrelépés volt számunkra ez e hétvége”.

Csapattársa, Robin Frijns a hetedik helyen futott be, ez a fiatal holland eddigi DTM karrierjének legjobb eredménye. Frijns így két egymást követő alkalommal is pontot szerzett. Loïc Duval (Audi Sport Team Phoenix) nyolcadik, Jamie Green kilencedik lett szombaton. Mike Rockenfeller az utolsó helyről rajtolt, a tizenegyedik helyen végzett.

Vasárnap a szakadó eső a feje tetejére állította a futamot a Hungarorignen. A vihar azonban kedvezett néhány hátrányos pozícióból induló pilótának. Az Audi Sport Team Phoenix pilótája, Mike Rockenfeller is közéjük tartozott, ő a tizenhatodik helyről indult, és a negyedik helyen végzett. A hetedik körben ugyanis a heves esőzés miatt komoly baleset történt a bokszutcában, és hosszabb időre felfüggesztették a futamot. Ezzel azok jártak jól, akik vagy ezelőtt már kiálltak a bokszutcába, vagy a verseny felfüggesztésekor épp ott tartózkodtak.

 

„Ez egy őrült futam volt” – mondta a 2013-as DTM bajnok Rockenfeller. „Ma csak másodlagos az, hogy majdnem dobogós helyezett lettem. Szörnyű volt az a baleset a bokszutcában. Remélem az áldozatok nem szenvedtek súlyos sérüléseket, nagyon szorítok értük.”

 

A DTM következő futamát június 23-24-én rendezték meg a Norisringen, Nürnbergben.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.