Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. DTM – Az Audi készen áll a címvédésre
2018.03.12.
Újdonság az Audiról

DTM – Az Audi készen áll a címvédésre

Tél Németországban, napsütés a Kanári-szigeteken: az Audi DTM-pilótái optimális körülmények között készülhettek az új szezonra Lanzarote szigetén, miközben megszületett a döntés, melyik pilóta melyik Audi-csapatban áll rajthoz 2018-ban.

Audi DTM csapat

Úszás, erőfejlesztés, futás, kerékpározás és élvezet minden mennyiségben: Tom Kristensen Le Mans-i rekordgyőztes vezetése és dr. Vincenzo Tota csapatorvos felügyelete mellett változatos edzéshetet tudhat maga mögött az Audi hat DTM-pilótája. A Formula-E-ben induló pilótakollégáikkal, a csapatfőnökökkel és Dieter Gass versenyigazgatóval közösen a lanzarotei Club La Santa látta vendégül őket, amely a világ minden részéről érkező hivatásos sportolók kedvelt edzőtábora. Az Audi arra is kihasználta ezt a hetet, hogy összekovácsolja DTM-csapatát az új szezon előtt. „A csapatszellem mindig is egyik legfőbb erősségünknek számított” – hangsúlyozta Dieter Gass. „Erre alapozunk a jövőben is.”

A Lanzarotén töltött közös hetet megelőzően még nyitott volt, hogy a nagysikerű előző DTM-idényt követően melyik Audi-pilóta melyik csapatban áll rajthoz 2018-ban. Az Audi végül az állandóság mellett döntött. „Bizonyára nem újdonság a ’Győztes csapaton ne változtass’ mottó” – nyilatkozta Dieter Gass. „Ha egy gárda mind a három DTM-címet, emellett a pilótabajnokság első négy helyét is elhódítja, valóban semmi okunk mindent felforgatni. Ezért újoncunk, Robin Frijns, Mattias Ekström helyét veszi át az ABT csapatban, a két másik pilótapáros pedig változatlan marad a Phoenix és a Rosberg gárdájánál. Meggyőződésem, hogy így igen kedvező pozícióból vághatunk neki a címvédésnek.”

Ennek megfelelően az Audi Sport Team Abt Sportsline gárdájában a holland Robin Frijns lesz a svájci Nico Müller új csapattársa. A két egyaránt 26 esztendős pilóta a DTM eddigi legfiatalabb versenyzőpárosát alkotja, ugyanakkor 64 versennyel a háta mögött Nico Müller már tapasztaltnak számít.

Az Audi Sport Team Phoenix idén is a 2013-as szezon DTM-bajnokával, a német Mike Rockenfellerrel, valamint a 2018-ban második DTM-idényét kezdő francia Loïc Duvallal áll rajthoz.

Az Audi Sport Team Rosberg duóját változatlanul a Monacóból télen hazájába, Nagy-Britanniába visszaköltözött Jamie Green és a bajnoki címvédő René Rast alkotja. A német pilóta nem a bajnoknak fenntartott 1-es, hanem ismét 33-as rajtszámával szeretne indulni, amellyel tavaly a DTM újoncaként diadalmaskodott. „Szeretem a 33-ast és szerencsét is hozott” – kommentálta René Rast.

Jamie Green és René Rast március 1. és 3. között Vallelungában futja az első teszteket az Audi RS 5 DTM 2018-as változatával, majd az április 9-12-i hockenheimi záróteszten már az Audi mind a hat pilótája volán mögé ül. Az új idény május 5-én és 6-án ugyancsak a Hockenheimringen veszi kezdetét.

Tíz versenyhétvégén – Németországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Hollandiában, Ausztriában és Magyarországon – összesen húsz futam szerepel az idei versenynaptárban. A jegyértékesítés a www.dtm.com/tickets internetes oldalon máris megkezdődött, Németországban a SAT1 pedig minden futamot közvetít.

 

Az Audi DTM-csapatai – 2018

 

Audi Sport Team Abt Sportsline

#4 Robin Frijns (Hollandia)

#51 Nico Müller (Svájc)

 

Audi Sport Team Phoenix

#77 Loïc Duval (Franciaország)

#99 Mike Rockenfeller (Németország)

 

Audi Sport Team Rosberg

#33* René Rast (Németország)

#53 Jamie Green (Nagy-Britannia)

 

* A rajtszám még a DTM-bizottság jóváhagyására vár

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.