Újdonság az Audiról
2018.03.07.

Az Audi, az Italdesign és az Airbus az önvezető autó és az utasszállító drón kombinációján dolgozik

A március 8. és 18. között megrendezésre kerülő Genfi Nemzetközi Autószalonon az Audi, az Italdesign és az Airbus egy közös tanulmánnyal jelentkezik. A „Pop.Up Next” egy olyan tisztán elektromos, teljesen automatizált koncepció, amely a vízszintes és a függőleges irányú mobilitást is támogatja. A távoli jövőben ez a jármű a városokban gondoskodhat az emberek gyors és kényelmes szállításáról.
Pop.Up Next

Az utakat és a levegőt is használva egyúttal megoldást kínál a felmerülő forgalmi problémákra is. Meghatározó elem a belső térben a 49 col méretű képernyő, míg az emberek és gép közötti kommunikáció beszéd alapon, arcfelismeréssel, szemkövetéssel és érintési funkciókkal történik.

Az ultra könnyű kétüléses utaskabin akár az autó modulhoz, akár a repülő modulhoz is hozzákapcsolható. Az Audi az akkumulátortechnológia és az automatizálás területén szerzett szakértelmével segíti a projekt megvalósulását.

„A kreativitás elengedhetetlen, mikor új városi mobilitási koncepciókról és az emberek egyedi igényeiről van szó. Az Italdesign az innovatív technológiák és az extrém prototípusok kiapadhatatlan forrása. A „Pop.Up Next” egy merész vízió, amely hosszú távon megváltoztathatja a jövő városainak életét.” – nyilatkozta Dr. Bernd Martens, az Audi igazgatótanácsának a beszerzés területéért felelős tagja, az Italdesign elnöke.

Az Italdesign jövőbe mutató járműkoncepciókat készít az Audi illetve világszerte számos ügyfél számára. Jörg Astalosch, az Italdesign vezérigazgatója szerint: „a jövő városi mobilitásának szabályait különböző szereplők határozzák meg. Büszkék vagyunk rá, hogy a repülőgépipar vezető vállalata, az Airbus és az Italdesign közösen kutatja a jövő mobilitásának megoldásait.” Astalosch úgy véli, a „Pop.Up Next” egy olyan rugalmas, igény alapú tanulmány, amely a városlakók számára megnyitja a mobilitás harmadik dimenzióját. Az Italdesign a városok, egyetemek és a témában érintett felek teljes hálózatát kihasználva törekszik arra, hogy növelje a jövő mobilitási megoldásainak elfogadottságát a városokban. A „Pop.Up” első változatának premierje éppen a Genfi Autószalonon volt látható egy évvel ezelőtt.

A „Pop.Up Next” lényegesen könnyebb elődjénél, és a belső tér is átalakult a korábbi tanulmányhoz képest. További információk a „Pop.Up Next” koncepcióról a https://www.italdesign.it/geneva2018  oldalon érhetők el.