Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az Audi, az Italdesign és az Airbus az önvezető autó és az utasszállító drón kombinációján dolgozik
2018.03.07.
Újdonság az Audiról

Az Audi, az Italdesign és az Airbus az önvezető autó és az utasszállító drón kombinációján dolgozik

A március 8. és 18. között megrendezésre kerülő Genfi Nemzetközi Autószalonon az Audi, az Italdesign és az Airbus egy közös tanulmánnyal jelentkezik. A „Pop.Up Next” egy olyan tisztán elektromos, teljesen automatizált koncepció, amely a vízszintes és a függőleges irányú mobilitást is támogatja. A távoli jövőben ez a jármű a városokban gondoskodhat az emberek gyors és kényelmes szállításáról.

Pop.Up Next

Az utakat és a levegőt is használva egyúttal megoldást kínál a felmerülő forgalmi problémákra is. Meghatározó elem a belső térben a 49 col méretű képernyő, míg az emberek és gép közötti kommunikáció beszéd alapon, arcfelismeréssel, szemkövetéssel és érintési funkciókkal történik.

Az ultra könnyű kétüléses utaskabin akár az autó modulhoz, akár a repülő modulhoz is hozzákapcsolható. Az Audi az akkumulátortechnológia és az automatizálás területén szerzett szakértelmével segíti a projekt megvalósulását.

„A kreativitás elengedhetetlen, mikor új városi mobilitási koncepciókról és az emberek egyedi igényeiről van szó. Az Italdesign az innovatív technológiák és az extrém prototípusok kiapadhatatlan forrása. A „Pop.Up Next” egy merész vízió, amely hosszú távon megváltoztathatja a jövő városainak életét.” – nyilatkozta Dr. Bernd Martens, az Audi igazgatótanácsának a beszerzés területéért felelős tagja, az Italdesign elnöke.

Az Italdesign jövőbe mutató járműkoncepciókat készít az Audi illetve világszerte számos ügyfél számára. Jörg Astalosch, az Italdesign vezérigazgatója szerint: „a jövő városi mobilitásának szabályait különböző szereplők határozzák meg. Büszkék vagyunk rá, hogy a repülőgépipar vezető vállalata, az Airbus és az Italdesign közösen kutatja a jövő mobilitásának megoldásait.” Astalosch úgy véli, a „Pop.Up Next” egy olyan rugalmas, igény alapú tanulmány, amely a városlakók számára megnyitja a mobilitás harmadik dimenzióját. Az Italdesign a városok, egyetemek és a témában érintett felek teljes hálózatát kihasználva törekszik arra, hogy növelje a jövő mobilitási megoldásainak elfogadottságát a városokban. A „Pop.Up” első változatának premierje éppen a Genfi Autószalonon volt látható egy évvel ezelőtt.

A „Pop.Up Next” lényegesen könnyebb elődjénél, és a belső tér is átalakult a korábbi tanulmányhoz képest. További információk a „Pop.Up Next” koncepcióról a https://www.italdesign.it/geneva2018  oldalon érhetők el.

 

 

 

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.