Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az Audi a legjobb márka a DEKRA 2018-as használtautó-jelentésében
2018.03.12.
Újdonság az Audiról

Az Audi a legjobb márka a DEKRA 2018-as használtautó-jelentésében

Öt kategóriagyőztessel képviselteti magát az Audi a DEKRA 2018-as használtautó-jelentésében és az Audi A6 ismét megvédte összesített győztesi pozícióját, ezzel a négykarikás prémiummárka a legsikeresebb autógyártó az idei értékelésben. A futásteljesítményen alapuló jelentés részletes információval szolgál a használtautó-vásárlók számára, így konkrét segítséget nyújt az autóvétel során.

DEKRA

A DEKRA használtautó-jelentés elkészítéséhez két év alatt elvégzett mintegy 15 millió főátvizsgálás eredményeit értékelték ki a szakértői szervezet munkatársai. A statisztika kilenc kategória összesen 522 járműmodelljére terjed ki. Az Audi A1 a „Mini-/kisautó” kategóriában 64 vetélytársa előtt végzett az élen. Különösen intenzív versenyt hozott az „Alsó-középkategória” 59 tagú mezőnye, ahol az Audi A3 szerezte meg az első helyet. Az Audi A4 a „Középkategóriában”, míg az Audi TT a „Sportautó/kabrió” szegmensben diadalmaskodott. A „Felső-középkategória/felsőkategória” indulói közül az Audi A6 zárt az élen, miközben sorozatban immár harmadik alkalommal védte meg „Kategóriák legjobbja” („Bester aller Klassen”) címét is.

A hat díjat Peter Mertens, az AUDI AG igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja vette át Erik Wakolbingertől, a DEKRA SE értékesítési alelnökétől. „E csodálatos eredmény modelljeink kiváló minőségének és magas fokú megbízhatóságának bizonyítéka” – hangsúlyozta az Audi műszaki fejlesztési igazgatója. „Összesített győztesként az Audi A6 immár harmadik egymást követő alkalommal igazolja a felsőkategóriában kínált prémium minőségünket. Meggyőződésünk, hogy az új modellgeneráció töretlenül folytatja elődje sikereit.”

A DEKRA használtautó-jelentés elsősorban a használt gépkocsik értékelése szempontjából releváns hibákat dokumentálja, így azok, amelyek jellemzően az üzemeltetőre vezethetők vissza – például elhasználódott ablaktörlőgumik vagy kopott gumiabroncsok –, nem jelennek meg a statisztikában. A kiértékelés futásteljesítmény alapján történik, a szakértői szervezet nulla és 200 ezer kilométer között egyaránt négy-négy alosztályra osztotta kilenc kategóriáját. A jelentésben csak olyan modellek szerepelnek, amelyekből a kiértékelési időszak során az adott futásteljesítmény-alosztályban legalább ezer példányt megvizsgáltak a DEKRA szakemberei.

Az egyes kategóriák győztese az a modell, amely mind a négy futásteljesítmény-alosztályt tekintve átlagosan a legjobb DEKRA-hibaindexet (DFI) produkálja. E mutató a hibátlan autók százalékos arányát a jelentős hibát produkáló gépkocsik arányával csökkentve adódik, így minél magasabb a DFI, annál jobb eredményt ért el az adott modell. Az Audi A6 94,6 százalékos DFI-értékkel végzett a „Kategóriák legjobbjaként” („Bester aller Klassen”) a DEKRA 2018-as használtautó-jelentésében. Az eredmények online is megtekinthetők: www.gebrauchtwagenreport.com

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.