Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Audi e-tron prototípus – Kitekintő a márka első tisztán elektromos hajtásrendszerű modelljére
2018.03.07.
Újdonság az Audiról

Audi e-tron prototípus – Kitekintő a márka első tisztán elektromos hajtásrendszerű modelljére

A Genfi Autószalonon leplezi le az Audi első tisztán elektromos hajtásrendszerű modelljének prototípusát. A sportos SUV-modell a felsőkategóriás autók jellemzően tágas térkínálatát és színvonalas kényelmét a mindennapokban is jól használható hatótávval ötvözi. A sorozatgyártás beindításáig közel 250 kísérleti jármű futja világszerte extrém körülmények között tesztjeit. Most e különlegesen álcázott „álruhás királyfikkal” indul vadászat a minél látványosabb fotókra.

Audi e-tron

Az Audi e-tron prototípus a négykarikás márka első tisztán elektromos hajtásrendszerű modelljére kínál kitekintést. Az álcázott külső alatt sportos prémiumkategóriájú SUV-modell rejtőzik, akár öt személy és csomagjaik számára is bőséges térkínálattal. A beltér tágassága és kényelme egyaránt az Audi felsőkategóriás modelljeinek felel meg. A hosszú utazásokat is lehetővé tévő hatótáv és az átfogó töltőkínálat kompromisszumok kényszere nélkül kínálja az ügyfelek számára a tisztán elektromos autózást. Az Audi e-tron prototípusok sorozatgyártású változata a gyorstöltő-állomásokon akár 150 kW teljesítménnyel is „tankolható”, s nem egész 30 perc alatt készen állhat az újabb hosszú távú túrára. Az elektromos quattro rendszer immár új korszakot nyit az összkerékhajtás számára, mindenfajta útfelületen és talajon dinamikus menetteljesítményekről gondoskodva. Az Audi e-tron prototípusok sorozatgyártású változata 2018 végén érkezik az európai piacokra, gyártása a márka brüsszeli, széndioxid-semleges üzemében veszi kezdetét.

„Az Audi első tisztán elektromos hajtásrendszerű modellje fontos mérföldkő a vállalat jövője szempontjából” – hangsúlyozta Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke. „2020-ra már három tisztán elektromos modell szerepel majd kínálatunkban: a sportos SUV-modell mellett az Audi e-tron Sportback concept sorozatgyártású változataként egy négyajtós Gran Turismo, valamint egy alsó középkategóriájú modell. Még 2025 előtt több mint húsz tisztán elektromos és hálózatról tölthető (plug-in) hibrid hajtásrendszerű gépkocsival jelenünk meg a piacon, minden piaci szegmensre és koncepcióra kiterjedően” – folytatta az Audi-vezér.

 

Középpontban a nagyfeszültségű technika – dizájn-álcafólia

Az Audi e tron prototípus nem klasszikus álcázással közlekedik, hanem kifejezetten számára kifejlesztett dizájnfólia segítségével utal elektromos technikájára. Az autó teljes oldalán különleges e-tron felirat húzódik, amely olyan hatást kelt, mintha csak áram folyna benne. Az „e” betű az első sárvédő magasságában a töltőcsatlakozó fedelét fogja körül, a szó szoros értelmében „felvillanyozva”. A nagyfeszültségű hálózatokat idéző narancsszínű elemek jelzik, hogy az Audi e-tron prototípus tisztán elektromos hajtással közlekedik, az autó alsó részét így váltakozó narancs és fekete szegmensek borítják. A kifejező küszöbmotívumok színes betéteikkel jelzik, hol helyezkedik el az autó energiaközpontja, vagyis az akkumulátor.

 

Négy kontinensen több mint ötmillió kilométer – tesztek extrém körülmények között

Amíg a négykarikás márka első elektromos modellje az év végén megérkezik a piacra, a sportos SUV-modell négy kontinensen futja tesztjeit. Legyen szó Skandinávia jegéről, Afrika forróságáról, Ázsia hegyvidékeiről, a Nürburgring-Nordschleife aszfaltcsíkjáról, a kínai metropoliszok araszoló forgalmáról vagy éppen az amerikai sugárutak világáról, a tisztán elektromos hajtásrendszerű SUV-modellnek extrém körülmények között, kompromisszumokat nem tűrő tesztek során kell bizonyítania sokoldalú képességeit. Az ügyfélüzemet idézve az Audi mindenfajta klímában, mínusz 20 Celsius fok alatt éppúgy teszteli előszériás modelljeit, mint plusz 50 fok felett, emellett – az akkumulátorhajtású modellek fontos biztonsági feltételeként – töltéstechnikáját is világszerte intenzív teszteknek veti alá. Ennek során próbapályákon és közterületeken egyaránt vizsgálja az egyes szabványok szerinti berendezéseket, hogy a különböző töltési lehetőségek teljes kínálatát kiértékelhesse. Összesen csaknem 250 Audi e-tron prototípus szerepel a tesztprogramban, amelyek mintegy 85 ezer üzemóra alatt több mint ötmillió kilométert teljesítenek – ezzel nagyjából 125 alkalommal kerülhetnék meg a Földet.

 

„Álruhás királyfik” Genfben – képek a www.e-tron.audi oldalon

A világpremierig az Audi e-tron tesztflotta egy része „felvillanyozó” álcázással a közutakon közlekedik, s a tekinteteket vonzó prototípusok első állomása Genf. Az autószalon nyitásakor a svájci város közismert helyszíneit keresik fel, amely során az érdeklődők különleges dizájnruhájukban készíthetnek fotókat az álcázott modellekről. A képeket #etron címke alatt a közösségi médiában is közölhetik, a legjobb fotókat pedig az Audi – minden rejtegetés nélkül – saját www.e-tron.audi weboldalán is bemutatja.

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.