Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Audi e-tron FE04: gyors és megbízható versenyautó
2017.10.10.
Esemény

Audi e-tron FE04: gyors és megbízható versenyautó

Az új Audi e-tron FE04 igen jó benyomást tett a Formula-E elektromos versenysorozat hivatalos valenciai tesztjén. A hétfőtől csütörtökig tartó teszten az Audi Sport ABT Schaeffler csapat teljesítette a legtöbb tesztkilométert az összes alakulat közül. De az első, tisztán elektromos Audi versenyautó által elért köridők is igen ígéretesek voltak.

Audi e-tron

Az Audi új gyári pilótája, Daniel Abt (Németország) és a bajnoki címvédő Lucas di Grassi (Brazília) az Audi Sport ABT csapat négy autójával egy átfogó tesztprogramot teljesített a legnagyobb nyári meleget idéző 30 fokos valenciai melegben. A tesztelés központi elemei ezúttal a versenyszimulációk voltak illetve az új fejlesztésű, összesen egy sebességfokozattal szerelt motor-generátor együttes (MGU) energiamenedzsmentjének optimalizálása volt.

 

A forróság ellenére mind a négy Audi e-tron FE04 megbízhatóan működött mindhárom napon, így Daniel Abt és Lucas di Grassi összesen 474 kört teljesített a három kilométer hosszú valenciai Ricardo Tomo versenypályán. Ez hozzávetőleg egy 1466 kilométeres távnak felel meg, amely egy teljes Formula-E szezon alatt teljesített versenytáv. A hat tesztszakasz során mindkét Audi pilóta folyamatosan az élmezőnyben teljesített, azonban a legjobb idők csupán jelzésértékkel bírnak. Autónként ugyanis naponta kétszer volt lehetőség az időmérőn elérhető legnagyobb, 200 kW teljesítménnyel autózni. Emellett a tesztek során alkalmazott pályavezetés is eltért, a rajt-cél egyenest ugyanis egy második sikán kialakításával módosították.

 

„Daniel és Lucas már a kezdetektől fogva remekül érezték magukat az autóban és megerősítettek abban, hogy kitűnő fejlesztői munkát végeztünk, az új váltóval pedig óriási lépést tettünk előre.” – értékelte a teszteket a csapatfőnök Allan McNish. „Azt, hogy igazából hol tartunk, csak a hongkongi szezonnyitón látjuk majd. Addig pedig még rengeteg munka van előttünk, de a valenciai teszttel ettől függetlenül nagyon elégedettek lehetünk. Az Audi e-tron FE04 megbízható és gyors. Most már csak azon kell dolgozzunk, hogy az autó energiagazdálkodását és a szoftvert a tesztpadon és a szimulátoron tovább optimalizáljuk.”

 

„Egy jól sikerült teszten vagyunk túl.” – erősítette meg a csapatfőnök szavait a jelenlegi Formula-E bajnok Lucas di Grassi. „Úgy gondolom, hogy az új autónk felveszi a küzdelmet a konkurenciával. Az Audi, ABT és Schaeffler hármas nagyon jó munkát végzett. A három tesztnapot optimálisan ki tudtuk használni, hogy a hongkongi szezonnyitóra megfelelően felkészüljünk. Az élmezőny időeredményei igen közel vannak egymáshoz, úgyhogy izgalmas szezonra számítok.”

 

„A valenciai teszt zökkenőmentesen zajlott.” – nyilatkozta Daniel Abt. „Az új szoftver és egyéb dolgok kapcsán még rengeteg tanulnivalónk akad. Sokat haladtunk a három nap alatt, különösen az utolsó nap során. Az autó tökéletesen működik és igen gyors. Alig várom, hogy Audi gyári pilótaként első versenyemen Hongkongban végre autóba ülhessek.”

 

A Formula-E december 2-3-i hongkongi szezonnyitója előtt teszttilalom van érvényben. A négy Audi e-tron FE04 versenyautót a csapat kempteni központjában még egyszer szétszedik és újra felépítik, majd november közepén repülővel szállítják őket az Egyesült Királyságból Hongkongba.

 

Teszteredmények, Valencia, 2017. október 2-5.

 

1-es számú pályakialakítás: (3 090 km, egy sikán, hétfő)

Lucas di Grassi (Audi e-tron FE04 #1), 1.18, 579 perc, 71 kör

Daniel Abt (Audi e-tron FE04 #66), 1.18, 697 perc, 85 kör

 

2-es számú pályakialakítás (3 094 km, két sikán, kedd és csütörtök)

Daniel Abt (Audi e-tron FE04 #66), 1.21,946 perc, 160 kör

Lucas di Grassi (Audi e-tron FE04 #1), 1.22,215 perc, 158 kör

 

 

 

 

 

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.