Újdonság az Audiról
2018.07.12.

Audi A4 Limousine és Audi A4 Avant: kiemelkedő formában az Audi sikermodelljei

Látványos formai megoldások az autó első és hátsó részeinél. Dinamikus „S line competition” felszereltségi csomag.
Kiemelkedő formában az Audi modelljei

Az Audi még vonzóbbá varázsolta a prémium középkategória sikermodelljét. A 2019-es modellévtől az A4 Limousine és az A4 Avant új kialakítású lökhárítókat kapnak, amely az új kerékváltozatokkal még inkább kiemelik az autó sportos karakterét. A szintén teljesen új „S line competition” felszereltségi csomag további dinamizmust sugárzó kiegészítőkkel bővíti a modellválasztékot.

Az új modellévben az Audi A4 a design és a sport felszereltségi szintektől felfelé még figyelemfelkeltőbb orrkialakításával hódít. A légbeömlőket kívül erőteljes, ötszög formájú kontúrral formázták, belsejét pedig az alumínium hatású csíkok határozzák meg. Az „S line” külső csomag részeként a még sportosabb megjelenésről az új lökhárító gondoskodik, ennek határozott, ék alakú kialakítása még inkább vonzza a tekinteteket. Egy U formájú kapocs választja ketté a külső és a belső részeket, amelyet a méhsejt mintázatú hűtőrács tesz teljessé. A légbeömlők nyílásain keresztül érkező levegő egy része a kerékjáratokba jut és a kerekek mellett áramlik tovább.

A Singleframe hűtőrács megjelenése szintén segít a felszereltségi szintek közötti tájékozódásban. Az S line külső csomagnál a hűtőrács háromdimenziós hatású lamellákkal került kialakításra, az orrkialakítás alsó részét pedig egy fémszínű betét zárja le. A hátsó lökhárító szintén az alapfelszereltség részeként kapja meg az új külsőt. Két széles, trapézforma kipufogó vette át a korábbi kerek kipufogóvégek helyét, a két kipufogóvég közötti diffúzor rész pedig keskenyebb lett. A 16 és 19 col közötti méretben elérhető kerekek szintén új megjelenést kaptak.

 

Az „S line competition” felszereltségi csomag szintén az A4 modellsorozatnál debütál és számos különleges elemmel gazdagítja az A4 megjelenését. Ilyen például az első lökhárítónál alkalmazott betét, a holdezüst színű oldalsó védőcsík, az A4 Avant modellnél megjelenő RS hátsó spoiler vagy az új „Turbó kék” színű fényezés. A négykarikás logó ezúttal a hátsó ajtók alsó részén kapott helyet, a színe pedig a külső fényezéstől függően ezüst vagy fekete lehet. Az „S line competition” felszereltségi csomag sportos kiegészítőivel is hódít, ilyenek például az Audi Sport 19 col peremátmérőjű kerekei, a vörös féknyergek és a LED-fényszórók.

A belső térben az „S line competition” az S line csomagnál megismert fekete elemeket használja az RS karbon betéteivel kombinálva. Ezt egészíti ki a háromküllős multifunkciós kormánykerék és a fekete, részben bőrkárpitozású sportülések. Opcionálisan elérhetőek az S sportülések is magmavörös illetve további választható színekben.