Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. A SEAT és aTelefonica megállapodása az autóipari digitalizálás előremozdításáról
2017.11.10.
Újdonság a SEAT-ról

A SEAT és aTelefonica megállapodása az autóipari digitalizálás előremozdításáról

A SEAT elnöke, Luca  de Meo és a TelefónicaEspańa elnöke, Luiz Miguel Gilperez megállapodást írt alá az innovatív kezdeményezések fejlesztésére. A megállapodással a Telefonica  a SEAT stratégiai beszállítójává válik az információs technológiai terén. A megállapodásra a SEAT azon stratégiájának keretén belül kerül sor, amelynek célja, hogy a SEAT az összekapcsolt, digitalizált mobilitási megoldások terén meghatározó cégévé pozícionálja magát.

Luca  de Meo

A vállalatok közötti megállapodás az együttműködés három fő területre összpontosít: az összesített adatokból nyert információk közös felhasználása a mobilitási megoldásoknál, az 5G-s  összekapcsolhatóság  alkalmazása a hálózatba kapcsolt gépkocsikban, valamint a digitális átállás projektjeinek kidolgozása a gyártás folyamataiba történő integrálása érdekében.

 „Ezzel a megállapodással, a SEAT megerősíti helyét, mint a szektor digitalizálásának meghatározó vállalata. Erőink egyesítése a Telefonicával, mint stratégiai partnerrel, lehetővé teszi számunkra, hogy nagy előrelépést tegyünk olyan mobilitási megoldások kínálatának terén, amelyek  az autóvezetők számára megkönnyítik az életet”- mondta a SEAT elnöke, Luca de Meo, majd hozzátette: „Ez az együttműködés  mindemellett lehetővé teszi azt is, hogy a technológiák felhasználásával olyan  projektek fejlesszünk ki, amelyek erősítik gyártási eljárásainkat és beszállítói kapcsolatainkat.

A TelefonicaEspańa elnöke, Luis Miguel Gilperez szerint „ azúj technológiák valóban forradalmat indítanak be az autóiparban, és a Telefonica vezető partner szeretne lenni a SEAT ezirányúfejlődésében.Ez arra is kiterjed, hogyan fogja a Big Data és a Blockchainbefolyásolni az autóipart, vagy milyen mértékben  lesz döntő az 5G az önvezető és hálózatba kapcsolt gépkocsik jövője számára. Ezek azok az innovációs területek, amelyeken a Telefonica és a SEAT együtt fog dolgozni.”

A megállapodás nagy hangsúlyt helyez az új technológiák alkalmazására és az 5G-s hálózatoknak az összekapcsolt és autonóm autózás eco-rendszerébe történő integrálásában. A Telefónica ötödik nemzedékhez tartozó hálózatának kiterjesztése minőségi ugrást kínál a távközlés minőségében, és a hálózatba kapcsolt gépkocsik tapasztalatainak felhasználásában. E kereten belül mindkét vállalat különböző innovációs műhelyekben fog dolgozni azzal a céllal, hogy alkalmazásokat javasoljon és értékeljen a technológiák gépkocsikba való beépítése szempontjából. 

Mindezen túl az együttműködés bevezeti az Industry 4 fejlesztését és alkalmazását a gépkocsik gyártási  folyamatába. Ebben az értelemben a  Telefonica és a SEAT együttműködnek a Blockchain technológián alapuló koncepció  megvalósításában  annak érdekében, hogy javítsák az alkatrészek mozgásának követését a martorelli gyár ellátási láncában. Ilyen területek még az IoT-n , a Dolgok Internetén alapuló megoldások abból a célból, hogy erősítsék és  korszerűsítsék a beszerzés  menedzselését és a beszállítói kapcsolatotokat.

 A megállapodás előirányozza az eszközök és közös mechanizmusok alkalmazását az adatok összegyűjtése, a vezetés és az elemzés megkönnyítésére, mindezt úgy, hogy közben tiszteletben tartják a felhasználó tulajdonosok magánéletének titkosságát, annak bizalmas jellegét és az átláthatóságot. A két vállalat együttműködik még a Big  Data előnyeinek feltárásában, a megosztott információk közös felhasználásában, az új mobilitási javaslatok megfogalmazásában, megtervezésében. Ebben az értelemben optimalizált megoldásokat dolgoznak ki azon városok és városi régiók számára, amelyek alkalmazzák az okos forgalom- és parkolás irányítást, és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat.

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.