Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A legerősebb Volkswagen Amarok bizonyított, elhúzta a debreceni villamost
2018.07.11.
Újdonság a Volkswagen Haszonjárművekről

A legerősebb Volkswagen Amarok bizonyított, elhúzta a debreceni villamost

Az Amarok Highline és Aventura már erőteljes V6-os motor, most 258 lóerős teljesítménnyel, 580 Nm nyomatékkal is elérhető. A 2,3 tonnás Amarok egy 43 tonnás villamost is elhúz. Nem mindennapi teherbírásáról tett tanúbizonyságot az új, eddig legerősebb Volkswagen Amarok. A 258 lóerős pick-up saját tömegének több, mint tizennyolcszorosát húzta el pár napja Debrecenben.

Teherbíró Amarok

A 163 és a 204 lóerős modell mellé megérkezett legerősebb, 258 lóerős, 3,0 literes V6-os TDI Amarok is. Az autó azonban ennél jobban is megerősödhet, teljes gázadás mellett ugyanis, az overboost funkciónak köszönhetően a legerősebb Amarok teljesítménye 272 lóerőre szökik fel. Ez a teljesítmény pedig különösen előnyös, ha nagy teherbírású járműre van szükségünk, ami extrém feladatokkal is megbirkózik.

Azért, hogy bebizonyosodjon nem mindennapi teherbírása, különleges feladat elé állították a 258 lóerős Volkswagen Amarokot. A pick-upnak el kellett húznia a debreceni 1-es villamost, amit az Amarok minden gond nélkül teljesített. A villamoson utasok ugyan nem tartózkodtak, azonban az Amarok terhe így is 43 tonna volt, ez tizennyolcszorosa az autó tömegének.

 

„Az Amarok erejét igazoló film egy néhány héttel korábban napvilágot látott videóra adott válasz. A Facebook oldalunkon is közétett felvételen egy Amarok egy lerobbant tankot vontatott. Arra gondoltunk, ráteszünk egy lapáttal” – mondta Kovács András, a Volkswagen Haszonjárművek márkaigazgatója. „Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Debreceni Közlekedési Vállalatnak és a debreceni városvezetésnek a rendkívüli segítségért, hogy az ötletünket ilyen gyorsan meg tudtok valósítani” – tette hozzá Kovács András.

 

A legerősebb Amarok Aventura 20 colos ‘Talca’, sötét grafit színű, magasfényű, könnyűfém keréktárcsákat kapott, ami nemcsak különböző terepviszonyokon biztosít jó teljesítményt, hanem elegáns megjelenést is kölcsönöz a 258 lóerős pick-upnak. Sőt, a legerősebb motorral szerelt Aventura már az eddig nem rendelhető páva zöld (Peacock Green) metálfényezéssel is elérhető.

A Volkswagen mérnökei természetesen gondoltak a biztonságra és a használhatóságra is: a Volkswagen Amarok bi-xenon fényszórókkal van szerelve, amely rendelkezik LED-es nappali világítás funkcióval is. Az extraként rendelhető Light & Sight csomagban pedig esőérzékelős, szaggatott ablaktörlő funkciót kapunk, ezenkívül pedig a csomaghoz automata kanyarodási fény és gombnyomásra elektromosan behajtható tükör is jár.  Az opcionálisan rendelhető Roll Cover System (RCS), a csomagtér egyszerű befedését teszi lehetővé. A 2,52 négyzetméteres raktérroló csillogó alumíniumhatású, ezüstszínben készül csakúgy, mint a formatervezett alsó motorvédő burkolat.

 

A debreceni villamost is legyőző Amarokot a nemzetközi sajtó képviselői is elismerték: a modell 2010 után idén ismét elnyerte a “Legjobb nemzetközi pick-up” díjat.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.