Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. A három grácia a Passeig de Grácián
2017.10.31.
Újdonság a SEAT-ról

A három grácia a Passeig de Grácián

Három gyönyörű épület keretezi a csodás barcelonai sugárút közepét, mely a viszály aranyalmájáról "La Manzana de la Discordia" névvel került be a köztudatba.

Barcelona

A Passeig de Grácia 35 számtól a sugárút bal oldalán felfelé haladva a hazánkban szecesszió néven ismert, a XIX. század fordulóján népszerű barcelonai modernista korszak 3 csodálatos épületét látjuk, mely a 3 legkiválóbb katalán építész munkája. Maga a 35-ös szám a Casa Lleó Morera 1906-ban épült, és Lluís Domenech i Montaner alkotása. A saroképület legszebb részei az első emeleti télikert-galéria, és a nemrégiben újjáépített torony, de az egész épület díszítése és szobrai is fantasztikusak. Két házzal feljebb találjuk a Josep Puig i Cadafalch által tervezett, és 1898-1900 között épült Casa Ametller-t, szomszédságában pedig Antoni Gaudí híres épületét, az 1904-1906 között megalkotott Casa Batlló-t. A legenda szerint az üvegmázas kerámia lapokkal borított aszimmetrikus épület tetejének pikkely-szerű kialakítása és formája Barcelona védőszentje, Szent György és a sárkány küzdelmét szimbolizálja. A görög mondavilág szépségeinek viszályát idéző név a 3 épület eltérő, de egyaránt kiemelkedő szépségét szimbolizálja.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.