Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. 17,6 százalékos növekedéssel első félévi rekordot döntött a SEAT
2018.07.12.
Újdonság a SEAT-ról

17,6 százalékos növekedéssel első félévi rekordot döntött a SEAT

289 000 autó kiszállításával a SEAT történetének legjobb első félévet produkálta. Németország, Spanyolország , az Egyesült Királyság, Franciaország és Algéria áll az értékesítési eredményesség élén. Az új SEAT Tarraco-t szeptember 18-án mutatják be Tarragonában.

Rekordot döntött a Seat

A SEAT az első félévet a márka történetének eddigi legjobb értékesítési mutatóival zárta. Az idei év első hat hónapjában a spanyol autógyár piacain regisztrált kiszállítások világméretekben  17,6 %-kal nőttek, és összességében elérték a 289 000 darabos mennyiséget. 2017 első félévében 246 500 darabot szállítottak ki, így az idén több mint 43 000 darabos növekedést értek el, és egyben megdöntötték a 2000-ben  felállított 278 500  darabos eddigi rekordot.

Júniusban a SEAT ismét több, mint 50 000 gépkocsit értékesített egy hónap alatt, az e hónapban piacra került 51 400 darab SEAT száma így 13,7 %-kal volt magasabb, mint a 2017-es év azonos időszakában eladott 45 200 gépkocsi.  Ez egyben a SEAT  történetének eddigi legjobb június havi eredménye, mely meghaladja a 2000 júniusban elért 48 900 darabos mennyiséget.

 

A SEAT értékesítésért és marketingért felelős alelnöke, Wayne Griffiths elmondta, hogy „2018  első hat hónapjában kezdeti előrejelzésünket meghaladó növekedési  lendületet tapasztaltunk. A 2017-es majdnem 15 %-os növekedés után idén, az Arona jelentette lendületnek köszönhetően, tovább javítjuk mutatóinkat. Ugyanakkor ez még nem jelenti az „út végét”, mert tovább szeretnénk növekedni. Az év második felében piacra kerül a CUPRA Ateca és  SEAT Tarraco, amelyek tovább szélesíti termék kínálatunkat, és lehetővé teszik számunkra, hogy új ügyfelekhez jussunk el. Új kihívások is állnak előttünk, mint például a WLTP  minősítési szabványnak történő megfelelés.”

 

Januártól júniusig a SEAT értékesítése a főbb európai országokban elért kiváló eredményeknek köszönhetően emelkedett. Ezen piacok mindegyikén kétszámjegyű volt a növekedés.

Az egyes piacokat tekintve Spanyolország van az első helyen 62 000 értékesített gépkocsival, ez 14,9 %-os emelkedést jelent. A németországi eladások még nagyobb mértékben emelkedtek, a 17,7 %-os növekedéssel,  és a  57 200 darabos mennyiséggel ez a második legnagyobb  piacnak számító ország. Ezt követi az Egyesült Királyság, ahol 21,7 %-kal több, összesen  35 900 gépkocsit érétkesítettek. Ezzel az Egyesült Királyságba az első féléves értékesítés ugyancsak megdöntötte a mindeddig legjobbnak  számító rekordot, a tavalyi 29 500 darabot. Franciaország (18,7 %-os emelkedés, 15 800 értékesített gépkocsi) és Olaszország (21,6 %-os növekedés, 12 800 gépkocsi) az a két ország, ahol a SEAT 2011, illetve 2009 óta a legjobb eredményt érte el, és amelyek kiteljesítik  a márka legjobb eladásait elérő öt legjobb ország piacának listáját.

A SEAT hasonlóan jó növekedést ért el a többi európai országban is, melyek sorában kiemelkedik Ausztria (23%-os emelkedés, 11 700 eladott autó), ahol a  SEAT volt a harmadik legtöbbet értékesítő  márka, és története  során a legjobb első félévet produkálta. Az értékesítés sorrendjében Belgium következik (43,9 %-os növekedés, 6200 eladott gépkocsi) majd Portugália (+18,1 %, 5 700 értékesített autó) és Hollandia folytatja a sort 27,6 %-os növekedéssel és 5 100 eladott gépkocsival.

A jelentős értékesítési növekedést mutatott, Európán kívüli országok között van Algéria, ahol az eladások az év első felében 11-szeresére növekedtek (11 400 gépkocsi, összehasonlítva a 2017-es első félévi 1 000 egységgel). Ez az Algériában lévő Relizane-i összeszerelő üzemben készülő új Ibizának köszönhető.

 

Újdonságokkal teli második félév

 

A SEAT az év második felében két új modellt vezet be. Szeptember 18-án mutatják be az új Tarraco-t, amely kiteljesíti a jelenleg  az Arona és az Ateca által képvisel SEAT szabadidő autók (SUV)   kínálati skáláját.  A Tarragona város latin nevét jelentő Tarraco-t közönségszavazás útján  (#SEATseekingName) választották ki,  amelynek végső szakaszában több mint 140 000 lelkes rajongó vett  részt. A SEAT új szabadidő autóját Tarragona város Tarraco Arena  nevű amfiteátrumában mutatják majd be.

A Tarraco-t két további újdonság követi, a CUPRA Ateca, az új CUPRA márka első  újdonsága, valamint az Arona TGI, mely a piacon az első sűrített földgázzal meghajtott szabadidő autó lesz. Az év vége előtt az Arona leginkább környezetbarát  változata a SEAT sűrített földgázzal hajtott modell kínálatának részét képezni, amely  most a Mii-t, az Ibizát és a Leont foglalja magába.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.