Újdonság a Volkswagenről
2018.07.30.

Videó: Ilyen volt helikopterről nézve az I.D. R Pikes Peak rekordköre

Exkluzív videón, ahogy a Volkswagen I.D. R Pikes Peak száguld a hegyi versenyen. Az I.D. R Pikes Peak a Volkswagen új, teljesen elektromos I.D. modellcsaládjának sportos előfutára.
Rekordkör

Sporttörténelmet írt a Volkswagen június 24-én a Pikes Peak nemzetközi hegyi versenyen. A 680 lóerős I.D. R Pikes Peak maga mögött hagyta az összes belsőégésű motoros versenyautót, ezzel nemcsak az elektromos kategória, hanem a Pikes Peak történetének leggyorsabb versenyautója lett, Romain Dumas elképesztő, 7 perc 57.148 másodperces idővel vonult be a történelembe.

 

Csupán 250 nap telt el a Pikes Peak projekt bejelentése, és a rekordot döntő futam között. Az I.D. R Pikes Peaket egyedülálló hajtástechnológiája, akkumulátora és aerodinamikai megvalósítása tette igazán különleges versenyautóvá. Az I.D. R Pikes Peak nem csupán a 2020-ban induló teljesen elektromos Volkswagen I.D. család előfutára lett, hanem egyértelmű üzenetet is közvetít az elektromobilitás fontosságáról.

 

Most először egy helikopter szemszögéből és megnézhetjük, hogyan döntött rekordot Romain Dumas az I.D. R Pikes Peak volánja mögött:

https://youtu.be/CwZbvPY_4aE