Újdonság a ŠKODA-ról
2018.07.11.

Videó: A “Zöld Pokolba” küldi a ŠKODA a KODIAQ RS-t

Sabine Schmitz autóversenyző ül a komoly teljesítményű SUV volánja mögé a Nürburgringen a legendás Nordschleife pályán. Június 14-e óta látható a video, amin Sabine Schmitz vezeti a KODIAQ RS-t Nürburgban. A ŠKODA új felsőkategóriás modellje, a ŠKODA KODIAQ RS a Párizsi Motor Show-n debütál.
Skoda vs Kodiaq RS

A ŠKODA Sabine Schmitz autóversenyzőt bízta meg, hogy még a párizsi debütálás előtt próbálja ki a felsőkategóriás SUV-t a Nürburgringen. Így a cseh gyártó bebizonyíthatta, milyen rendkívüli teljesítménnyel bír az új hétszemélyes SUV. Sőt, egy videón ízelítőt is kaphattunk arról, hogyan készítették fel a próbára ŠKODA KODIAQ RS-t, ami sportos kamuflázs designt kapott a legendás Nordschleifére. A teljes videó június 14-e óta látható. A ŠKODA KODIAQ RS idén októberben, a Párizsi Motor Show-n debütál.

A videó előzetese itt elérhető: https://www.youtube.com/watch?v=sHgkQxVFFjM

 

Sabine Schmitz profinak számít a Nordschleifén, jól ismeri a legendás 20,832 kilométer hosszú pályát 73 kanyarjával és 300 méteres szintkülönbségével. Ő volt az első – és eddig egyetlen – nő, aki nyerni tudott itt a híres 24 órás versenyen. František Drábek, a ŠKODA AUTO kompakt modellekért felelős vezetője nem akarta elszalasztani a lehetőséget, hogy kimaradjon a nürburgringi körből, beült Sabine Schmitz mellé a KODIAQ RS-be. Drábeknek kiemelkedő szerepe volt az autó fejlesztésében, most pedig testközelből tapasztalhatta meg, milyen ereje van az új ŠKODA SUV-nak.