Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Sportos megjelenéssel startra készen: az I.D. R Pikes Peak a 94-es rajtszámmal vágott neki a hegyi felfutónak
2018.07.12.
Újdonság a Volkswagenről

Sportos megjelenéssel startra készen: az I.D. R Pikes Peak a 94-es rajtszámmal vágott neki a hegyi felfutónak

A színválasztás és a 94-es rajtszám az I.D. modellcsaláddal való közeli kapcsolatot szimbolizálja. A csapat a hivatalos tesztek alkalmával pontosította az I.D. R Pikes Peak végleges beállításait.

VW Pikes Peak

Romain Dumas autózta a leggyorsabb időt az időmérőn. A Volkswagen első, tisztán elektromos versenyautója az I.D. modellcsalád jellemző színében, szürkében állt rajthoz június 24-én.

„Ahogyan azt az egyesült államokbeli motorsportos események kapcsán már megszoktuk, a szervezők lehetővé tették, hogy mi válasszunk magunknak rajtszámot.” – mondta a Volkswagen Motorsport igazgatója, Sven Smeets. „Kifejezetten kértük a 94-es rajtszámot, hiszen az az „I” és a „D” betűket szimbolizálja, mint a kilencedik és a negyedik betű az ábécében.” A két elektromos motorral szerelt, 500 kW (680 LE) rendszerteljesítményre képes I.D. R Pikes Peak a jövőbeli, sorozatgyártásba kerülő elektromos modellcsalád sportos előfutára. Az I.D. modellcsalád piacra dobását 2020-tól kezdi meg a Volkswagen.

 

A szerelők a beállítások véglegesítésére koncentráltak a hivatalos tesztek során. Vasárnapig Dumas minden egyes pillanatot kihasznált, hogy ráhangolódjon az autóra. A 40 éves pilóta úgy ismeri a hegyre felvezető utat, mint a tenyerét, hiszen mostanáig már három alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokán a Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutó versenyen. Az idei évben a cél az elektromos versenyautók kategóriájában jelenleg érvényes, 2016-ban felállított 8 perc 57,118 másodperces rekord megdöntése.

 

Az I.D. R Pikes Peak volt a leggyorsabb a Pikes Peak időmérőjén

Már az időmérőn megmutatta Romain Dumas, hogy mire képes az I.D. R Pikes Peak. A francia futotta a legjobb időt, 3 perc 16.083 másodpercet, 11.049 másodperccel volt gyorsabb, mint a második Simone Faggioli, aki belső égésű motoros autóba ült. A kvalifikációs futamon a versenyzők a majdnem 20 kilométeres pálya első 8.3 kilométerét tették meg, ez az időmérő döntött a vasárnapi rajtsorrendről. Így a négykerekűek közül Romain Dumas és az I.D. R Pikes Peak állt elsőként a rajthoz 24-én helyi idő szerint reggel 10 órakor, hogy megdöntse kategóriájának rekordkörét, 8 perc 57.118 másodperc alatt érjen fel a csúcsra.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.