Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. CUPRA versenyautók a Hungaroringen
2018.04.27.
Újdonság a SEAT-ról

CUPRA versenyautók a Hungaroringen

Még csak néhány hét telt el azóta, hogy a Genfi Autószalon SEAT standján bemutatkozott az új CUPRA márka és versenyautó, de a Zengő Motorsport két CUPRA TCR versenyautóját már az április 27-29-i hétvégén láthatjuk a Hungaroringen a FIA Túraautó-világkupa (WTCR) futamon.

CUPRA

A Zengő Motorsport CUPRA TCR versenyautóit két fiatal versenyző, a 23 éves Nagy Norbert, és a 22 éves Szabó Zsolt Dávid fogja vezetni a túraautó-világbajnokság (WTCC) és a TCR International fúziójából született új sorozat, a három kontinenst érintő, tízfutamos WTCR magyarországi futamán. A CUPRA versenyautók annyira újak, hogy mindössze 500 versenykilométer van bennük, hiszen csak a  WTCR idei első, marokkói futamán vettek részt. A CUPRA TCR teljesen megújult külsővel és számos műszaki újdonsággal jelent meg, kétliteres TSI motorjának 350 lóerős teljesítményét szekvenciális váltó továbbítja az első kerekekre.

„A Zengő Motorsportnak nagyon fontos a fiatal tehetségek támogatása. Michelisz Norbert is itt kezdte a pályafutását, mégpedig SEAT-tal, és én személy szerint nagyon büszke vagyok arra, hogy a SEAT új márkájával, a CUPRÁval versenyezhetünk” – mondta el Zengő Zoltán.

Nagy Norbert 2008. június 13-án a Hungaroringen indult első túraautós versenyén, ahol megszerezte az abszolút negyedik helyet. Szabó Zsolt Dávid tavaly az ETCC-ben versenyzett, és már második versenyén, a Hungaroringen pole-pozícióból indulva lett második, míg Portugáliában megszerezte élete első futamgyőzelmét is. Michelisz

Norbert 2015-ös sikere óta ez volt az első olyan alkalom, amikor a Zengő Motorsport pilótája állhatott a dobogó legfelső  fokán.

A SEAT márka és a Zengő Motorsport együttműködése 2003-ban kezdődött az AdRenaline Racing Team megalakulásával. A csapat Zengő Zoltánt indította az első generációs SEAT Leon Supercopa versenyautóval, mielőtt a versenyző-csapatfőnököt megválasztották az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának vezetőjévé. Ezt követően 2009-ben Michelisz Norbert megnyerte a SEAT Leon Eurocup sorozatot, 2010-ben pedig Wéber Gábor megismételte az Európa-bajnoki győzelmet. A WTCR versenyhétvégén hasonlóan jó eredményeket remél a Zengő Motorsport a két fiatal versenyző szereplésétől.

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.