Platán Autóház Nyíregyháza Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A bajnok új ruhája: René Rast versenyautója pirosba öltözött
2018.04.12.
Újdonság az Audiról

A bajnok új ruhája: René Rast versenyautója pirosba öltözött

Ugyanaz a rajtszám, de teljesen új megjelenés: a DTM jelenlegi bajnoka, a címvédő René Rast egy piros Audi Sport RS 5 DTM volánja mögött áll rajthoz a 2018-as DTM szezonban. Az Audi a tavalyi bajnok versenyautót a megváltozott szabályokhoz alkalmazkodva építette át, egyúttal frissítette minden Audi RS 5 DTM versenyautó külső megjelenését.

Audi Sport RS 5 DTM

A 2018-as szezonban René Rast nem a DTM bajnokoknak járó 1-es rajtszámmal versenyez, hanem továbbra is a tavaly szerencsét hozó 33-as számú autóval áll rajthoz. Audi Sport RS 5 DTM versenyautója azonban a fekete helyett az Audi Sport logójában található rombusz piros színét kapta meg.

Mike Rockenfeller autója, a Schaeffler Audi RS 5 DTM az idei évben először fehér és zöld festést kapott. A Schaeffler vállalat már 2011. óta az Audi partnere, autóinak színe pedig azóta változatlanul sárga és zöld volt. Miután az Audi új színekre váltott a Formula E elektromos versenysorozatban és az e-tron FE04 is megkapta a zöld és fehér festést, a DTM versenyautó is követi azt.

A BP Csoporttal való együttműködés is bővült. A vállalat korábban üzemanyagát (ARAL ultimate) illetve motorolaját (Castrol EDGE) hirdette egy Audi RS 5 DTM versenyautón, a 2018-as szezonban viszont két versenyautó is a vállalat színeiben lép majd pályára. Nico Müller vezeti majd a Castrol EDGE Audi RS 5 DTM versenyautót, míg az ARAL ultimate Audi RS 5 DTM volánja mögött a DTM újonc Robin Frijns foglal majd helyet.

Az Audi DTM csapatának állandó tagja Jamie Green. A brit versenyző 2018-ban ismét a Hoffmann Group feltűnő narancsszínű versenyautójával száll ringbe. A minőségi szerszámok beszállítója immár ötödik éve az Audi és Green partnere a sorozatban.

Loïc Duval rajongóinak szokniuk kell az új külsőt, a francia versenyző ugyanis egy fekete Audi Sport RS 5 DTM versenyautóval vág neki a 2018-as szezonnak. A második szezonra új rajtszámot is választott a pilóta, amelyet így magyarázott: „a 28-as szám jelöli azt a francia megyét, ahol születtem. Ez a szám elkísért engem egész életem során.”

A dán családi vállalat, a MASCOT WORKWEAR, amely munkaruhákat és biztonsági lábbeliket készít, új ruházati partnerként csatlakozik az Audihoz a DTM sorozatban. További partnerek még az Akrapovič (kipufogó rendszerek), a MegaRide (menetdinamikai szoftverek), az Alpinestars (versenyruházat), a Gerolsteiner (ásványvíz és üdítők), a Hofmühl magán sörfőzde és a MAN Haszonjárművek.

„Büszkék vagyunk arra, hogy együtt dolgozhatunk régi partnereinkkel a címvédésen.” – nyilatkozta az Audi Motorsport vezetője, Dieter Gass. „2018-ban szeretnénk ismét a lehető legtöbb címet begyűjteni, köztük természetesen a pilóták bajnoki trófeáját, amely a DTM sorozatban a legnagyobb presztízzsel bír.”

Az új DTM szezon első hétvégéjének a Hockenheimring ad otthont május 5-én és 6-án. A Baden-Württemberg tartományban található versenypályán zajlanak az utolsó szezon előtti tesztek is április 9. és 12. között.

 

Audi csapatok a 2018-as DTM szezonban:

 

Audi Sport Team Abt Sportsline
#4 Robin Frijns (Hollandia), ARAL ultimate Audi RS 5 DTM (Mérnök: Michael Petit)
#51 Nico Müller (Svájc), Castrol EDGE Audi RS 5 DTM (Felix Fechner)

Audi Sport Team Phoenix
#28 Loïc Duval (Franciaország), Audi Sport RS 5 DTM (Gabriele Delli Colli)
#99 Mike Rockenfeller (Németország), Schaeffler Audi RS 5 DTM (Laurent Fedacou)

Audi Sport Team Rosberg
#33 René Rast (Németország), Audi Sport RS 5 DTM (Florian Rinkes)
#53 Jamie Green (Nagy-Britannia), Hoffmann Group Audi RS 5 DTM (Erich Baumgärtner)

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.